Skip to main content

Τρεις βουλευτές-γιατροί στη μάχη κατά της πανδημίας

Τρεις βουλευτές - ιατροί στο επάγγελμα ζήτησαν απαλλαγή από τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα προκειμένου να ενισχύσουν το σύστημα υγείας.

Στη μάχη κατά της πανδημίας αποφάσισαν να ριχτούν με την ιατρική επαγγελματική τους ιδιότητα, βουλευτές του κοινοβουλίου.

Δύο βουλευτές της ΝΔ ο Χρήστος Κέλλας και ο Κώστας Μπλούχος καθώς και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης ζητούν από τον πρόεδρο της Βουλής απαλλαγή από τα κοινουλευτικά τους καθήκοντα προκειμένου να ενισχύσουν το σύστημα υγείας.

Δείτε - Βουλευτής του ΚΚΕ ζητά απαλλαγή καθηκόντων για να στηρίξει νοσοκομείο

Σημειώνεται ότι οι κ.κ. Κέλλας και Λαμπρούλης προέρχονται από την Θεσσαλία και συγκεκριμένα από τη Λάρισα καθώς και οι δύο εκλέγονται εκεί, ο μεν πρώτος με το κυβερνών κόμμα της ΝΔ, ο δεύτερος με το ΚΚΕ. Ο κ. Κέλλας είναι αναισθησιολόγος - ελεύθερος επαγγελματίας ενώ ο κ. Λαμπρούλης πνευμονολόγος του ΕΣΥ στο ΓΝ της Λάρισας. Ο Κωνσταντίνος Μπλούχος είναι χειρουργός και εκλέγεται βουλευτής στη Δράμα με τη ΝΔ.

 

Σημειώνεται ότι την περασμένη άνοιξη ο Χρήστος Κέλλας βγήκε νικητής στη μάχη με τον κορωνοϊό μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Η δήλωση Κέλλα

«Την ώρα που η πατρίδα μας δέχεται μια ασύμμετρη απειλή, χιλιάδες συμπολίτες μας νοσούν καθημερινά, συνάδελφοι υγειονομικοί υπερβάλλουν εαυτούς για να ανταποκριθούν στο έργο τους και τα νοσοκομεία πιέζονται σε μεγάλο βαθμό, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του Συστήματος Υγείας.

Σε αυτό τον πόλεμο δεν περισσεύει κανείς. Υπέρτατη αξία η ανθρώπινη ζωή».

ΥΓ: Αποποιούμαι του δικαιώματος οποιασδήποτε αμοιβής.