Skip to main content

Τρίτη η Κεντρική Μακεδονία στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής, της Κρήτης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά 879 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, κατά τη διάρκεια ελέγχων της Τροχαίας σε όλη τη χώρα, από τις 9 έως τις 15 Απριλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, από 688 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθησαν συνολικά 13.800 οχήματα, ενώ οι περισσότερες παραβάσεις που αφορούν την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο της Αττικής (178), της Κρήτης (100), της Κεντρικής Μακεδονίας (89) και της Πελοποννήσου (80).

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «παράβαση της εβδομάδας» σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Από την αστυνομία υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Περισσότερες συμβουλές και ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr ) στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές/Τροχαία-Οδική ασφάλεια».