Skip to main content

Τρίτη και... φαρμακερή για Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας την ερχόμενη Τρίτη στην πόλη για τη στήριξη Ταχιάου. Επίσκεψη που αναβλήθηκε δυο φορές...

Την ερχόμενη Τρίτη, 22 Ιανουαρίου, αναμένεται να γίνει η αναβληθείσα δύο φορές σύσκεψη της τοπικής ΝΔ Θεσσαλονίκης υπό τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχει ως κεντρικό ζήτημα τη μαζική στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Ταχιάου για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη αναβλήθηκε ήδη δυο φορές, όμως καλώς εχόντων των πραγμάτων θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, στον ίδιο τόπο (Ηλέκτρα Παλλάς) και την ίδια ώρα (19.00').

Στόχος είναι να καταδειχτεί με τον πλέον επίσημο τρόπο η στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Ταχιάου ως επίσημης θέσης της ΝΔ, κάτι που μέχρι τώρα έχει καταστήσει σαφές στα κομματικά στελέχη ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης, αλλά και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Τάσος Σπηλιόπουλος, όμως οι... διαρροές στελεχών προς άλλους υποψηφίους της κεντροδεξιάς συνεχίζονται.

Χτες το απόγευμα στο μεταξύ, στη Διοικούσα (Μιχαήλ Καλού 6), ο πρόεδρός της κάλεσε τα μέλη που εκλέχτηκαν στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ από τη Θεσσαλονίκη στο πρόσφατο 12ο συνέδριο του κόμματος.

Πρόκειται για 16 μέλη που κλήθηκαν και ανταποκρίθηκαν, καθώς απουσίασαν (δικαιολογημένα) οι κ.κ. Δερμεντζοπούλου, Κανάκας, Γάκης, Σταμούλη και Μανδατζής.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας, Τάσος Σπηλιόπουλος, που ήδη έχει αρχίσει να θέτει το μηχανισμό σε εκλογική ετοιμότητα, τόσο για τυχόν βουλευτικές εκλογές, όσο και εν όψει Μαΐου, επισήμανε στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής ότι στο εξής θα υπάρχει προγραμματισμένη τακτική επαφή και συσκέψεις (κάθε δυο εβδομάδες), διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε: «εσείς είστε οι άνθρωποι πρώτης γραμμής του κόμματος στην πόλη».

Το μεγαλύτερο μέρος της κουβέντας πάντως και σ' αυτή την περίπτωση ήταν η στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Ταχιάου, γεγονός που καταδεικνύει ότι το σύνολο του κομματικού μηχανισμού θα επιχειρήσει να καταστήσει «talk of the town» την υποψηφιότητα και να την ενισχύσει, αλλά κυρίως να ξεκαθαρίσει ότι για τους «γαλάζιους» δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές, παρά μια υποψηφιότητα.

Είναι προφανές ότι η όλη αυτή στάση είναι αποτέλεσμα της πολυδιάσπασης και των πολλών υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης με αναφορές στο χώρο της ΝΔ ή σωστότερα από το χώρο της κεντροδεξιάς.