Skip to main content

Τρίτη θητεία εξασφάλισε και επίσημα ο Σι Τζινπίνγκ - «Ο κόσμος έχει ανάγκη την Κίνα»

«Η Κίνα δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς τον υπόλοιπο κόσμο και ο κόσμος έχει επίσης ανάγκη την Κίνα», είπε ο Σι Τζινπίνγκ.

«Ο κόσμος έχει ανάγκη την Κίνα», δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ, απευθυνόμενος στον Τύπο, αφού εξασφάλισε τρίτη θητεία στην ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος και άρα της χώρας του.

«Η Κίνα δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς τον υπόλοιπο κόσμο και ο κόσμος έχει επίσης ανάγκη την Κίνα», είπε ο κ. Σι, μιλώντας με ικανοποίηση για τα «δύο θαύματα» στη χώρα του: «την ταχεία οικονομική ανάπτυξη και την μακροπρόθεσμη κοινωνική σταθερότητα».

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, εγκατέστησε αρκετούς από τους στενότερους συμμάχους του στη Διαρκή Επιτροπή, το επταμελές όργανο το οποίο θεωρείται πως κρατά στα χέρια του τα κλειδιά της εξουσίας στον ασιατικό γίγαντα.

Ο Λι Τσιανγκ, ο επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης στη Σαγκάη, ο Ντινγκ Σουεσιάνγκ, ιδιαίτερος γραμματέας του αρχηγού του κράτους, καθώς και ο Λι Σι, επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης στην Γκουανγκντόνγκ (κεντρικά), είναι ανάμεσα στα νέα μέλη της Επιτροπής, όπως κατέγραψαν οι κάμερες της κρατικής τηλεόρασης στο Παλάτι του Λαού, το κτίριο σοβιετικού στιλ που δεσπόζει στην αχανή πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου.
Καμία γυναίκα στο Πολιτικό Γραφείο

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, το Πολιτικό Γραφείο, το όργανο λήψης αποφάσεων στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, δεν έχει καμία γυναίκα στα μέλη του για πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια, σύμφωνα με τη νέα του σύνθεση που ανακοινώθηκε.

Η Σουν Τσουνλάν, η μοναδική γυναίκα που συμμετείχε σε αυτό το 25μελές όργανο, συνταξιοδοτήθηκε και κανένα από τα νέα μέλη του δεν είναι γυναίκα.

Πηγή φωτογραφίας: AP