Skip to main content

Τρίτος νεκρός από τον ιό του Δυτικού Νείλου στις Σέρρες

Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 20 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα εννέα εντοπίζονται στις Σέρρες.

Αυξάνονται τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στις Σέρρες, ενώ και τρίτος κάτοικος έχασε χθες την ζωή του. Πρόκειται για 64χρονο άντρα από το Νεοχώρι Σερρών.

Στις 30 Ιουλίου είχε καταγραφεί ο πρώτος θάνατος από τον ιό στο νομό Σερρών και συγκεκριμένα επρόκειτο για μία 80χρονη από την Ηράκλεια. Λίγες μέρες αργότερα, στις 3 Αυγούστου, απεβίωσε η 80χρονη από το Γόνιμο, του Δήμου Σιντικής.

Όπως είπε ο νομίατρος Αναστάσιος Αθανασιάδης στο epiloges.tv, επιβεβαιώθηκε και ένατο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στις Σέρρες, σε έναν ηλικιωμένο από το Βαμβακόφυτο Σιντικής.

Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 20 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα εννέα είναι στις Σέρρες.

Η νόσος προσβάλει κυρίως ηλικιωμένους και μόνο 1% οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο.

Τα συμπτώματα που παρουσιάζονται είναι παρόμοια με αυτά της μηνιγγίτιδας και της εγκεφαλίτιδας. Η Περιφερειακή ενότητα Σερρών συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τους επίγειους ψεκασμούς στις πληγείσες περιοχές και αύριο θα πραγματοποιηθούν και εκνεφώσεις, κατά την διάρκεια των οποίων οι κάτοικοι θα πρέπει να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.