Skip to main content

Τρόφιμα και ποτά στο επίκεντρο του Διαβαλκανικού Forum

Διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά και θα επικεντρώσει στην εναρκτήρια αυτή υλοποίηση του στους κλάδους των τροφίμων και των ποτών

Ένα πολυγεγονός Βαλκανικής απήχησης με οικονομική, επιχειρηματική, αναπτυξιακή και πολιτική διάσταση, θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουλίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος γίνεται για το Διαβαλκανικό Forum, που διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά και θα επικεντρώσει στην εναρκτήρια αυτή υλοποίηση του στους κλάδους των τροφίμων και των ποτών.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας, κατά τη διάρκεια σχετικής σημερινής συνάντησης φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, στο Forum θα πραγματοποιηθούν B2B συναντήσεις μεταξύ εισαγωγικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων τροφίμων-ποτών από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Παράλληλα, θα γίνει και συνέδριο με εξειδικευμένες παρουσιάσεις από εκπροσώπους κυβερνήσεων των χωρών της περιοχής, με τη συμμετοχή και παραγωγικών, επιστημονικών και ακαδημαϊκών φορέων, καθώς και επιχειρηματιών. Στο συνέδριο θα αναλυθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για περαιτέρω οικονομική συνεργασία των Βαλκανικών χωρών.

Ακόμη, προβλέπεται η λειτουργία και εκθεσιακού χώρου, όπου επιχειρήσεις τροφίμων-ποτών θα μπορούν να παρουσιάσουν ενδεικτικά προϊόντα τους.

Στόχος είναι, κατά τον κ. Μάρδα, η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των Βαλκανικών χωρών στους κλάδους των τροφίμων και ποτών, προκειμένου να αναδειχθούν ευκαιρίες για επενδύσεις και νέες διμερείς εμπορικές συνεργασίες.

Η διοργάνωση του Forum αποτελεί πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO.

Η διαβαλκανική αυτή διοργάνωση, σύμφωνα και με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσο Τζήκα, θα έχει και συνέχεια, καθώς θα δρομολογηθούν ανάλογες πρωτοβουλίες τόσο με τις Παρευξείνιες χώρες, όσο και με τις Αραβικές.