Skip to main content

Τροΐζι: Καλός παίκτης ο Αουγκούστο, θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ

Ο Βραζιλιάνος πρώην τεχνικός του Ηρακλή σκιαγράφησε το αγωνιστικό προφίλ του -εκτός απροόπτου- νέου μετεγγραφικού αποκτήματος του «Δικεφάλου».

Το αγωνιστικό προφίλ του -εκτός απροόπτου- νέου μετεγγραφικού αποκτήματος του ΠΑΟΚ, Ντούγκλας Αουγκούστο σκιαγράφησε στον ρ/σ «Arena» ο Μαρσέλο Τροΐζι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε o Βραζιλιάνος πρώην τεχνικός του Ηρακλή:

Για τον Αουγκούστο: «Τον ξέρω αρκετά καλά. Είναι αμυντικό χαφ. Αριστεροπόδαρος. Έπαιζε στη Φλουμινένσε και μετά τον αγόρασε η Κορίνθιανς. Είναι πολύ δυνατός παίκτης. Με καλή πάσα. Καλή μετεγγραφή για τον ΠΑΟΚ».

Για τα στοιχεία στο παιχνίδι του: «Είναι δυνατός. Απλός στο παιχνίδι του. Δεν είναι πολύ δημιουργικός. Αγωνίζεται πιο πολύ ως εξάρι. Δεν θέλω να πω ότι μοιάζει με κάποιον παίκτη».

Για το αν είναι δύσκολο να έρθει παίκτης από τη πρώτη Βραζιλίας: «Είναι πολύ δύσκολο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο, βέβαια, έχει αλλάξει. Να έρθει ο παίκτης στον ΠΑΟΚ, είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι αυτός ο παίκτης θα πάει καλά, ταιριάζει στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για τους Βραζιλιάνους που παίζουν στον ΠΑΟΚ και αν θα τον βοηθήσουν να προσαρμοστεί: «Θα τον βοηθήσουν να προσαρμοστεί. Είναι δύσκολο να πας σε ξένη χώρα και να μην γνωρίζεις τη γλώσσα. Μέσα στο γήπεδο δεν χρειάζεται πολύ. Είναι σημαντικό να έχεις κάποιους συμπατριώτες σου στην ίδια ομάδα».

Για το πώς προφέρεται το όνομα του παίκτη: «Ντούγκλας Αουγκούστο»

Για τα όσα συμβαίνουν στον Ηρακλή: «Εγώ διαβάζω κάθε μέρα αυτά που λένε. Έχω μιλήσει με τον Τομ Παπαδόπουλο. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Πιστεύω ότι ο Ηρακλής μπορεί να παίξει στη Super League ή στη Super League 2. Θεωρώ ότι βρεθεί μια λύση».

Για το μέλλον του: «Έχω μιλήσει με 2-3 ομάδες και περιμένω τις εξελίξεις. Όλες οι ομάδες περιμένουν να δουν τι θα γίνει».

Για τους πέντε Βραζιλιάνους του Απόλλωνα Λάρισας: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι. Εγώ είμαι έξι χρόνια προπονητής. Όπου πάω, φέρνω παίκτες Βραζιλιάνους, γιατί γνωρίζω τη χώρα. Τους φέρνω για μένα. Δεν είμαι μάνατζερ. Απλά φέρνω παίκτες για τις ομάδες μου».

Για το αν έχει παίξει στον ΠΑΟΚ: «Το 1999 με είχε αγοράσει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ από τη Λάρισα και με έδωσε δανεικό στον Κιλκισιακό».