Skip to main content

Τρολάρισμα εμποροϋπαλλήλων στον Χατζηδάκη για την τούρτα με τον Σούπερμαν (φωτο)

Ορμώμενοι από τη γενέθλια τούρτα που έφτιαξαν για τον υπουργό οι συνεργάτες του, εμποροϋπάλληλοι στην Αττική ετοίμασαν τη... δική τους έκπληξη.

Τη δική τους τούρτα για τα γενέθλια (20/4) του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, έφτιαξαν εμποροϋπάλληλοι στην Αττική που πραγματοποίησαν σήμερα στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο, αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο όπως υποστηρίζουν καταργεί το 8ωρο.

Ορμώμενοι από τη γενέθλια τούρτα που έφτιαξαν για τον υπουργό η σύζυγός του και οι συνεργάτες του που τον απεικόνιζε σαν Σούπερμαν και την οποία ο κ. Χατζηδάκης δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι εμποροϋπάλληλοι ετοίμασαν τη... δική τους έκπληξη στον υπουργό.



Υπενθυμίζεται πως τα σωματεία των εμποροϋπαλλήλων προχώρησαν σήμερα σε κινητοποίηση, με τα εξής αιτήματα:

     Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημιώσεις. Ενίσχυση του Δημοσίου συστήματος υγείας, με προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και υγειονομικού προσωπικού.
    Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.
    Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Επίσπευση των εμβολιασμών.
    Γιατρός εργασίας σε κάθε μεγάλο εργασιακό χώρο.
    Οι απώλειες των συναδέλφων μας από κορονοϊό να αναγνωριστούν ως εργατικά ατυχήματα καθώς υπάρχει δεδομένος επαγγελματικός κίνδυνος
    Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Καμία απόλυση.
    Σταθερό ωράριο εργασίας και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μείωση μισθών. Κατάργηση όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας. Όχι στα διακεκομμένα ωράρια.
    Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
    Να δοθεί χωρίς καμία καθυστέρηση όλο το δώρο Πάσχα.
    Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.
    Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.