Skip to main content

Trophy-Τροφή Challenge 2022: Αρχίζει ο καινοτόμος διαγωνισμός του αγροδιατροφικού τομέα

Οι συνολικά 12 νικητές του προγράμματος έχουν κερδίσει χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 70.000 ευρώ - Έως τις 6 Νοεμβρίου οι αιτήσεις

Για 4η χρονιά πραγματοποιείται το Trophy-Τροφή Challenge, ο πρωτοποριακός διαγωνισμός από τη Νέα Γεωργία Νέα Γένια, που έχει ως στόχο να υποστηρίξει το ελληνικό αγροδιατροφικό οικοσύστημα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου και τη νεανική επιχειρηματικότητα. Οι αιτήσεις άνοιξαν τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022.

To Trophy-Τροφή Challenge έχει καθιερωθεί μεταξύ της αγροδιατροφικής κοινότητας, καθώς από το 2019 μέχρι και σήμερα έχει υποστηρίξει 95 start-ups και ομάδες στις οποίες συμμετείχαν φοιτητές και ερευνητές από 20 πανεπιστήμια, ερευνητικοί φορείς και ινστιτούτα. Οι συνολικά 12 νικητές του προγράμματος έχουν κερδίσει χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 70.000€, ενώ συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά ταξίδια στα ερευνητικά εργαστήρια του Πανεπιστημίου Rutgers των ΗΠΑ, λαμβάνοντας παράλληλα υψηλού επιπέδου επιχειρηματική υποστήριξη και mentoring.

Ο διαγωνισμός προσφέρει και φέτος, στους συμμετέχοντες που θα διακριθούν, ευκαιρίες δικτύωσης με σημαντικούς φορείς του ελληνικού και διεθνούς οικοσυστήματος καινοτομίας, εξατομικευμένη υποστήριξη ανάλογα με τις ανάγκες τους, πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς και χρηματικά έπαθλα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για το Trophy-Τροφή Challenge στην ιστοσελίδα www.generationag.org/trophy-trofh-challenge, από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 μέχρι και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022.

Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις κατηγορίες του διαγωνισμού στις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν συμμετοχή είναι:

⦁ Agritech: για επιχειρηματικές προτάσεις που αφορούν στον πρωτογενή τομέα και στην παραγωγή και έχουν αναπτύξει κάποιο πρωτότυπο
⦁ Food-Tech: για επιχειρηματικές προτάσεις που αφορούν στην επεξεργασία και ποιότητα τροφίμων και έχουν αναπτύξει κάποιο πρωτότυπο
⦁ Agrologistics: για επιχειρηματικές ιδέες που αφορούν στην εφοδιαστική αλυσίδα των αγροδιατροφικών προϊόντων

Οι προτάσεις, αρχικά, θα ελεγχθούν από την Οργανωτική Επιτροπή ως προς την επιλεξιμότητά τους και στη συνέχεια θα αξιολογηθούν από την Ελεγκτική Επιτροπή ως προς την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και τη δυνατότητα εφαρμογής τους.

Οι εικοσιπέντε (25) ομάδες που θα επιλεγούν θα συμμετάσχουν σε ειδικό διήμερο bootcamp, κατά τη διάρκεια του οποίου θα λάβουν καθοδήγηση από ειδικούς του χώρου για να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε κοινό και Επιτροπή, κατά την τελική φάση του διαγωνισμού.

To Trophy-Τροφή Challenge υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και του Perrotis College υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Χορηγοί είναι οι εταιρείες BAYER και BASF, καθώς και το SMART AGRO HUB. Τα μη χρηματικά έπαθλα του διαγωνισμού προσφέρουν οι εταιρείες μπύρα ΝΗΣΟΣ, Οικογένεια Χριστοδούλου, eFOOD και ο εθελοντικός οργανισμός ΚΕΜΕΛ.