Skip to main content

Τροπολογία της ΝΔ για τη δυνατότητα ψήφου από Έλληνες του εξωτερικού

Η πρόταση προβλέπει οι Έλληνες του εξωτερικού που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν ανήμερα των εκλογών

Τροπολογία στο νέο εκλογικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση καταθέτει η Νέα Δημοκρατία, σχετικά με τη δυνατότητα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σοφία Ζαχαράκη, από το 2015 η ΝΔ έχει καταθέσει δύο φορές πρόταση νόμου «για να αποκτήσουν, επιτέλους, οι Έλληνες του εξωτερικού τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους».

Η πρόταση, σύμφωνα με την Πειραιώς προβλέπει οι Έλληνες του εξωτερικού που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν ανήμερα των εκλογών στα προξενεία και τις πρεσβείες της Ελλάδας.

«Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είναι συγκεκριμένη και άμεσα εφαρμόσιμη για τις επόμενες εθνικές εκλογές» ανέφερε η κ. Ζαχαράκη και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν έχουν καμία δικαιολογία να την απορρίψουν».

«Η Κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει αυτήν τη συζήτηση, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι, ειδικώς οι Έλληνες που αναγκάστηκαν να φύγουν στα χρόνια της κρίσης, θέλουν -και δικαίως- να έχουν λόγο για το μέλλον της πατρίδας μας» συμπλήρωσε και κατέληξε: «Πόσο μάλλον όταν οι περισσότεροι δεν κρύβουν την επιθυμία τους να επιστρέψουν».