Skip to main content

Τροποποιήσεις στο σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα - Τι αλλάζει

Τροποποιείται το σήμα που δημιούργησε ο ΣΕΒΕ για τα ελληνικά μακεδονικά προϊόντα, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη των φορέων υπό τον πρωθυπουργό.

Σε τροποποιήσεις στο σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα φαίνεται να προχωράει το υπουργείο Εξωτερικών όπως προέκυψε από τη σύσκεψη των φορέων υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, από το αρχικό σήμα που δημιούργησε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), που αποκάλυψε η Voria.gr (δείτε εδώ), το «Macedonia» θα μετατραπεί σε «Μakedonia», ενώ η λέξη «Divine» στη φράση «The Divine Great Land» θα αντικατασταθεί με τη λέξη «Greek».

Τις τροποποιήσεις στο σήμα θα επιμεληθεί το εικαστικό τμήμα του υπουργείου Εξωτερικών και για την ολοκλήρωσή του εκτιμάται ότι θα χρειαστούν τρεις με τέσσερις ημέρες. Για τις πιθανές αλλαγές στο σήμα θα καταθέσουν παρατηρήσεις και οι περιφέρειες, όπως ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας.

Εξάλλου, όπως τόνισε μετά τη σύσκεψη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, «το σήμα που είδαμε, θα το επανεξετάσουμε συνολικά προκειμένου και οι τρεις περιφέρειες να συμφωνήσουν σε αυτό, διότι θα είναι ένα σήμα το οποίο θα δεσμεύει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο σύνολο της Μακεδονίας και όχι μόνο στην Κεντρική Μακεδονία. Θα είναι ένα σήμα που θα ταξιδέψει παγκοσμίως, το οποίο θα έχει τη στήριξη όλων των φορέων και των επιχειρηματικών ομίλων και των επιμελητηρίων».