Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018
x

ΦΙΛΙΚΟ ΤΣΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΑΖΙΑΝΑ ΚΑΙ ΕΜΙΝΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Η σύζυγος του Α.Τσίπρα συνάντησε τη γυναίκα του Τούρκου Προέδρου στο roof garden του ξενοδοχείου και φωτογραφήθηκαν μαζί ανταλλάσοντας θερμή χειραψία.

Συνάντηση στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια για τσάι πραγματοποίησαν το απόγευμα η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα με την σύζυγο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ Ερντογάν.

Η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού συνάντησε τη γυναίκα του Τούρκου Προέδρου στο roof garden του ξενοδοχείου με τις δύο κυρίες να φωτογραφίζονται μαζί ανταλλάσοντας θερμή χειραψία.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κυρίες επρόκειτο να επισκεφθούν το απόγευμα της Πέμπτης το Μουσείο της Ακρόπολης, αλλά η σύζυγος του κ. Ερντογάν αισθάνθηκε μια αδιαθεσία και έτσι προσκάλεσε την κ. Μπαζιάνα για τσάι στο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, οι δύο πρώτες κυρίες βγήκαν στο μπαλκόνι και η Μπέττυ Μπαζιάνα της έδειξε τη θέα και της μίλησε για την Ακρόπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε ιδιαίτερη μνεία στα μάρμαρα του Παρθενώνα, τα οποία τόνισε πως πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, στον τόπο που γεννήθηκαν, ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, η κυρία Μπαζιάνα τόνισε πως βούλησή της είναι την επόμενη φορά που η Εμινέ Ερντογάν θα επισκεφθεί την Αθήνα να την ξεναγήσει η ίδια στο Μουσείο της Ακρόπολης, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή να έχουν επιστραφεί και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Στη συνέχεια οι δύο κυρίες είχαν πολύ θερμή συνομιλία και ήπιαν τσάι. Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν και η προσφυγική κρίση, με αφορμή το βιβλίο που δώρισε η Μπέττυ Μπαζιάνα στην σύζυγο του Τούρκου Προέδρου, το οποίο είχε ζωγραφιές από προσφυγόπουλα.

Η σύζυγος του Ελληνα πρωθυπουργού, τόνισε πως και οι δύο χώρες έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, υπογραμμίζοντας τις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλλει η Ελλάδα για να υποδεχθεί και να καλύψει τις ανάγκες των προσφύγων.

Επιπλέον, η Μπέττυ Μπαζιάνα τόνισε την ανάγκη προστασίας και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες. Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη προστασίας και φροντίδας των ασυνόδευτων παιδιών αλλά και της επανένωσης των οικογενειών που χωρίστηκαν εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης.

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ