Skip to main content

Τσακαλώτος: Απαιτείται σοβαρός διάλογος για το κοινωνικό κράτος

Αναδεικνύεται πλέον επιτακτικά η ανάγκη για την έναρξη ενός σοβαρού διαλόγου για την επόμενη ημέρα, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

Την ανάγκη ενός σοβαρού διαλόγου για το κοινωνικό κράτος, το παραγωγικό μοντέλο και τη σύγχρονη δημόσια διοίκηση, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη χθεσινή νέα έξοδο της χώρας στις αγορές.

Σε δήλωσή του στο News247 ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε πως με την έκδοση του νέου 10ετούς ομολόγου «πέφτει και το τελευταίο προπύργιο της φιλολογίας αυτών που στηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές».

«Αναδεικνύεται πλέον επιτακτικά η ανάγκη για την έναρξη ενός σοβαρού διαλόγου για την επόμενη ημέρα με συμμετοχή όλων των πλευρών, όπου θα συζητήσουμε ποια είναι τα ποιοτικά στοιχεία ανάπτυξης, ποιο είναι το κοινωνικό κράτος που να είναι ικανό να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες, ποιο θα πρέπει να είναι το παραγωγικό μοντέλο και ποια η σύγχρονη δημόσια διοίκηση» συνέχεισε, ενώ υπογράμμισε πως όλα αυτά παίζουν κρίσιμο ρόλο τόσο για την στήριξη της ανάπτυξης.

Στόχος, όπως είπε, πρέπει να είναι το να διασφαλιστεί πως θα είναι όλοι ωφελημένοι κατά την ανάκαμψη.