Skip to main content

Τσακαλώτος: Δημοφιλής πολιτικός τρίτου δρόμου ο Σημίτης όπως ο Μπλερ

Σκληρή ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών στα όσα ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός σε πολιτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Με σκωπτικό ύφος σχολίασε υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τα όσα είπε ο Κώστας Σημίτης σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα.

«Ο κ. Σημίτης μας λέει ότι δεν χρειαζόμαστε παροχές και επιδόματα. Εξ ου και άφησε τη χώρα το 2004 -εκτός από καλά θωρακισμένη για οιαδήποτε μελλοντική κρίση- χωρίς πολιτική για το παιδί και τη στέγαση με την παιδική φτώχεια, την εποχή των παχιών αγελάδων να είναι αδικαιολόγητα ψηλά», έγραψε ο υπουργός Οικονομικών στο Τwitter.

Ο Κώστας Σημίτης, στην ομιλία του επέκρινε την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι «η οικονομική πολιτική της εστιάζεται στις παροχές και τα επιδόματα, που με τη σειρά της ευνοούν τη μαύρη εργασία και τη φοροαποφυγή».

«Υπάρχουν όμως και καλά νέα για τον κ. Σημίτη. Παραμένει δημοφιλής στους πολιτικούς του τρίτου δρόμου, όπως Τόνι Μπλερ, που δεν κατάφεραν να διδαχτούν απολύτως τίποτα από την κρίση», σχολίασε ακόμη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τα λεγόμενα του πρώην πρωθυπουργού.