Skip to main content

Τσακαλώτος: Έχουμε και καβάτζα αν πάει κάτι στραβά με τα μέτρα

«Καθώς βγαίνουμε από την κρίση, καθώς έχουμε ανάπτυξη, να βοηθήσουμε ομάδες που έχουν υποφέρει», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Προσπαθούμε να βγούμε από την κρίση με ενισχυμένη την εργατική τάξη, είπε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, νωρίτερα σήμερα, κλείνοντας στη Βουλή τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα μέτρα της κυβέρνησης.

«Αυτή είναι η δική μας πολιτική. Κάνουμε κάτι για όλους. Δεν βάζουμε όλα τα αυγά σε ένα καλάθι, αλλά προσπαθούμε, καθώς βγαίνουμε από την κρίση, καθώς έχουμε ανάπτυξη, να βοηθήσουμε ομάδες που έχουν υποφέρει», είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Προχωράμε στην προοδευτική συμμαχία, με ανθρώπους που δεν αντέχουν το Κέντρο και η Κεντροαριστερά να μιλάνε για τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε πια ένα όνομα στην Ευρώπη. Και αυτό το όνομα και την αναγνώριση, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, το έχουμε σαν Αριστερά. Και σαν Αριστερά θα κατεβούμε σε αυτές τις εκλογές και σαν Αριστερά θα κερδίσουμε».

«Διαβάζω σήμερα στον Τύπο της αντιπολίτευσης ότι Ευρωπαίος αξιωματούχος έχει ανησυχία, έχει σύγχυση, είναι μπερδεμένος και για το σχέδιό μας για το 2019 και για το σχέδιό μας για το 2020. Κύριε πρόεδρε, αν είχα ένα ευρώ για κάθε φορά που ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος, off the record, είχε ανησυχίες, είχε στενοχώρια, είχε προβληματισμούς, θα είχα μαζέψει να πάω με κάποια παρέα στη Σαντορίνη για 10 ημέρες. Αν, δε, έπαιρνα ένα ευρώ και κάθε φορά που είχαμε αναπαραγωγή αυτής της off the record είδησης, τότε, θα μπορούσα να πάω ένα χρόνο στις Μπαχάμες. Οπότε το μόνο που έχω να σας πω είναι ότι αυτή η κυβέρνηση εργάζεται με σχέδιο, με πρόγραμμα και με συμμαχίες», είπε ανοίγοντας την ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Έχουμε κοστολογήσει τα μέτρα του 2019, είναι πάνω από 1 δισ., αλλά κερδίζουμε και 200 εκατομμύρια για τις δόσεις. Τα νούμερα είναι συντηρητικά. Δηλαδή, έχουμε και μια καβάτζα, αν κάτι δεν πάει καλά. Έτσι δουλεύει αυτή η κυβέρνηση. Εμείς κάνουμε πολιτική πάνω στους αριθμούς. Δεν μεταμορφώνουμε τους αριθμούς για να κάνουμε πολιτική», είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Έχουμε σχέδιο και πρόγραμμα για την ανάπτυξη. Γι΄αυτό το πρόγραμμα, που είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο, έχει συγκροτηθεί επιτροπή επικαιροποίησής του. Ό,τι λέμε, για παράδειγμα, για τον αγροτικό τομέα ή την κοινωνική οικονομία, το ξαναβλέπουμε και μπορούμε κάποια στιγμή για τις αντιπαραθετικές στρατηγικές ανάπτυξης».