Πέμπτη 28 Μαΐου 2020
x

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ

Φεύγουμε από το πρόγραμμα και θέλουμε μια ατζέντα ανάπτυξης, στο κέντρο της οποίας θα είναι ο κόσμος της εργασίας, υπογράμμισε ο υπουργός.

Για μια ενισχυμένη παρακολούθηση και όχι μια προληπτική γραμμή διαπραγματεύεται το οικονομικό επιτελείο, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την έναρξη της τοποθέτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία.

«Η τεχνική συμφωνία τελείωσε, έχουμε έναν μήνα για τα προαπαιτούμενα, η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται, σχεδόν έχει καταλήξει και ξέρουμε πώς θα είναι ποιοτικά η μεταμνημονιακή παρακολούθηση με το άρθρο 472», τόνισε.

«Η αλήθεια είναι ότι φεύγουμε από το πρόγραμμα και θέλουμε μια ατζέντα ανάπτυξης, στο κέντρο της οποίας θα είναι ο κόσμος της εργασίας. Διαπραγματευόμαστε με τους θεσμούς για μια ενισχυμένη παρακολούθηση και όχι μια προληπτική γραμμή» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Τσακαλώτος κατηγόρησε τη Ν.Δ. και το Κίνημα Αλλαγής ότι δεν επικεντρώθηκαν στην ουσία της συζήτησης, που δεν είναι άλλη, όπως είπε, από το να μάθει ο ελληνικός λαός ποιος έχει καλύτερη στρατηγική για το μέλλον, ποιες είναι οι προτεραιότητες και αν υπάρχουν συνθέσεις.

Κάλεσε τόσο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γενημματά, «να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση απέναντι στο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης».

«Όχι μόνο δεν έγινε αυτό που προέβλεπαν οι καταστροφολόγοι, αλλά δίνει απαντήσεις σε όλα αυτό το ολιστικό σχέδιο. Συντάξεις, αδήλωτη εργασία κατώτατος μισθός μπαίνουν στο κομμάτι της ανάπτυξης» είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Η ιστορία αποδεικνύει ότι αν οι φιλελεύθερες δημοκρατίες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της κοινωνίας, κάποια στιγμή παύουν να είναι φιλελεύθερες δημοκρατίες. Το στοίχημα είναι μεγάλο και δεν μπορούμε να γυρνάμε πίσω, όταν είναι τόσο μεγάλο το διακύβευμα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ