Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018
x

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΗΜΑΣΤΑΝ ΥΠΕΡΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η λύση του προβλήματος περνά μέσα από έλεγχο και αυστηρές ποινές σε απασχολούμενους, επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Πολύπλοκο χαρακτήρισε το πρόβλημα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας στη Βουλή, είπε πως «για να λυθεί αυτό το πρόβλημα πρέπει κάθε απασχολούμενος, έμπορας, επαγγελματίας, επιχείρηση, να έχει τη πιθανότητα ότι θα γίνει έλεγχος και θα έχει αυστηρές ποινές. Για να φθάσουμε εκεί πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα».

«Έχω κάνει την αυτοκριτική μου ότι ήμασταν υπεραισιόδοξοι. Κάναμε αρκετά βήματα έχουμε όμως πολλά ζητήματα ακόμα να λύσουμε», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

Όπως πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «συμφωνώ για αυστηρή τιμωρία, όμως η φοροδιαφυγή είναι πολύπλοκη και θέλει σύνθετη προσέγγιση. Το σημαντικό είναι να υπάρξει βούληση. Από τη δική μας κυβέρνηση υπάρχει και αν υπάρξει και από άλλες κυβερνήσεις αυτή η βούληση θα έχουμε λύσει ένα συστημικό πρόβλημα της κοινωνίας».

Παράλληλα επιτέθηκε στη Ν.Δ., κατηγορώντας την ότι δεν μπορεί να ασκεί κριτική στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι ενίσχυσε την φοροδιαφυγή, όταν, όπως είπε, επί 10 χρόνια, επί δικής της διακυβέρνησης, η Ελλάδα είχε έξι ποσοστιαίες μονάδες λιγότερο φόρο σε σχέση με την Ε.Ε.

«Δεν μπορεί να μας κατηγορεί η Ν.Δ. για ενίσχυση της φοροδιαφυγής. Είναι σαν ο Λάκι Λουτσιάνο (Σικελός γκάνγκστερ και πατέρας του οργανωμένου εγκλήματος στις ΗΠΑ) να μας κατηγορεί ότι έχουμε έλλειψη εντιμότητας», ανέφερε.

Νωρίτερα, ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος κατηγόρησε μεταξύ άλλων την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι «αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στους φόρους ενώ είναι ουραγός στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ