Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019
x

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ

Το ισχυρό χαρτί στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα είναι το πρωτογενές υπερπλεόνασμα του 4,29%, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.

Την πεποιθησή του ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διεκδικήσει από τους πιστωτές περισσότερα από ό,τι μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όπως εξηγεί σε σύντομη δήλωσή του, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αποκτήσει αξιοπιστία, ενώ η Ν.Δ. θα χρειαστεί χρόνο για να το πετύχει.

Το ισχυρό χαρτί στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα είναι το πρωτογενές υπερπλεόνασμα του 4,29%, ακόµη και για τη µη εφαρµογή του µέτρου της µείωσης του αφορολόγητου ορίου, όπως λέει στην εφημερίδα  «Έθνος».  

«Εμείς μπορούμε να διεκδικήσουμε πράγματα γιατί ήδη κερδίσαμε την αξιοπιστία μας» αναφέρει χαρακτηριστικά στη  δήλωσή του στο«Εθνος» ο υπουργός Οικονομικών, κληθείς να σχολιάσει τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα και πώς αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν.

Και συνεχίζει: «Η Νέα Δημοκρατία μας λέει ότι, στην απίθανη περίπτωση που γίνει κυβέρνηση, όταν αποκτήσει αξιοπιστία, τότε θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι κι αυτή».

«Συνιστώ στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να έχουν μεγάλη υπομονή» καταλήγει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ