Skip to main content

Tσακαλώτος: Πήγαμε σε δημοψήφισμα για να μη πέσει η κυβέρνηση

Κυνική παραδοχή Τσακαλώτου, η κυβέρνηση αποφάσισε για το δημοψήφισμα γιατί δε θα μπορούσε να περάσει τη συμφωνία από τη βουλή.

Πήγαμε σε δημοψήφισμα γιατί το πρόγραμμα που θα φέρναμε δεν θα περνούσε από τη Βουλή, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και επικεφαλής της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξηγώντας ότι η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές θα απαιτούσε τρεις εβδομάδες προθεσμίας αντί των λίγων ημερών του δημοψηφίσματος. Εντούτοις, μετά το σάλο που ξέσπασε από τη συγκεκριμένη δήλωσή του, ο ίδιος με σχόλιό του στο twitter ξεκαθάρισε πως δεν αναφερόταν στην πρόταση της κυβέρνησης, αλλά σε αυτή των θεσμών.

Mιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, και σε ερώτηση για το αν θα κουρευτούν οι καταθέσεις, απάντησε καταρχήν όχι, επικαλούμενος και τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες «δεν μπορούμε να λύσουμε τα πολιτικά σας προβλήματα».

Εκτίμησε, πάντως, ότι ο Ντράγκι θα δώσει όπως και στο παρελθόν «χώρο στην Ελλάδα», λόγω και του δημοψηφίσματος.

«Υπάρχει η πιθανότητα να πεις κάποτε ότι απέτυχες», ανέφερε.

Λίγο αργότερα, ωστόσο, ο κ. Τσακαλώτος επανήλθε και με ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για διαστρέβλωση των όσων είπε, τονίζοντας πως η αναφορά του στο πρόγραμμα δεν αφορούσε την ελληνική πρόταση, αλλά αυτή των θεσμών.

«Αρκετά με τη διαστρέβλωση. Αυτό που είπα στον ΣΚΑΪ είναι ότι η πρόταση των θεσμών δεν θα περνούσε από τη Βουλή, όχι η δική μας», σχολίασε χαρακτηριστικά.