Skip to main content

Τσακαλώτος σε εργαζομένους στα λιμάνια: Να δούμε ξανά τα εργασιακά

Τι λέχθηκε στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα λιμάνια. «Άλλα δίδασκα, άλλα πρέπει να κάνω».

Μία νέα συνάντηση με τους εργαζομένους στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης, με θέμα τα εργασιακά και ενόψει πώλησης των ΟΛΠ Α.Ε. και ΟΛΘ Α.Ε., υποσχέθηκε στους εκπροσώπους της ΟΜΥΛΕ και των Λιμενεργατών ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στη συνάντηση που έγινε εχθές το μεσημέρι, όπως πληροφορείται η Voria.gr, ο κ. Τσακαλώτος μόνο που δεν ζήτησε την κατανόηση των εργαζομένων που ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι είναι σε δύσκολη θέση επειδή άλλα δίδασκε και άλλα είναι υποχρεωμένος να κάνει (σ.σ σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις).

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της πώλησης που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ ο κ. υπουργός είπε ότι το Ταμείο, είναι ουσιαστικά ένας «broker» μεταξύ δημοσίου και των πιθανών επενδυτών. Όταν δημιουργηθεί ο νέος φορέας Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, τότε θα υπάρχει η δυνατότητα παράλληλων αναπτυξιακών παρεμβάσεων.

Βεβαίως μέχρι τη σύσταση, οργάνωση και λειτουργία του νέου φορέα, οι δύο εταιρείες θα έχουν πουληθεί, βάσει χρονοδιαγραμμάτων και εξέλιξης των διαγωνιστικών διαδικασιών. Σημειωτέον ότι εχθές ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις του ΣτΕ με τις οποίες απορρίπτονται οι προσφυγές φορέων που ζητούσαν την ακύρωση των διαγωνισμών.  

Από πλευράς εργαζομένων στον ΟΛΘ, μετά την απεργία στις 16& 17 του μήνα, λέχθηκε ότι οι επόμενες κινήσεις τους θα αποφασιστούν κατά την αυριανή συνάντηση.