Skip to main content

Τσακαλώτος σε Σταϊκούρα: Για ποιον είναι καλή η συμφωνία με την ΕΕ

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ με δήλωσή του προς τον υπουργό Οικονομικών αναφέρεται στη συμφωνία με την ΕΕ για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, απευθύνεται με δήλωσή του ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλότως, ζητώντας του να διευκρινίσει «τι εννοεί όταν λέει ότι πέτυχε μία καλή συμφωνία με την Ε.Ε. για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας».

Συγκεκριμένα ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει: «Όταν ο υπουργός Οικονομικών διαπραγματεύεται ένα πακέτο στην Ευρώπη, χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσής του 'πολύ καλή συμφωνία' και 'σύμφωνα και με τις ελληνικές θέσεις' (8/5/2020),

- Την επόμενη μέρα ο ίδιος λέει ότι δεν θα κάνει χρήση αυτής της 'πολύ καλής συμφωνίας'.

- Δύο μέρες αργότερα διαρρέει μέσω πηγών ότι σε αυτό το στάδιο δεν θα κάνουμε χρήση, αλλά είμαστε σε δυναμική κατάσταση.

- Και ο υφυπουργός του λέει σήμερα (και σωστά) ότι δεν πρέπει να γίνει χρήση αυτού λόγω των όρων που το συνοδεύουν, αναρωτιέμαι και αγχώνομαι πραγματικά.

Τι εννοεί 'πολύ καλό' ο υπουργός; Ή κάτι είναι καλό για σένα και το χρησιμοποιείς, ή δεν είναι καλό και δεν το χρησιμοποιείς. Να είμαι πιο ξεκάθαρος. Πολύ καλό για ποιον εννοούσε ο κ. Σταϊκούρας;».