Skip to main content

Τσακαλώτος στη Βουλή: Πού είναι ο Αυγενάκης; Σε μπαρ και πίνει ουίσκι;

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε για την απουσία του υφυπουργού Αθλητισμού κατά την παρουσίαση της τροπολογίας για ΠΑΟΚ-Ξάνθη.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης για την τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα σχετικά με την υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

ΚΚΕ και ΚΙΝΑΛ δήλωσαν πως θα αποχωρήσουν από την ψηφοφορία επί της τροπολογίας, ενώ στην ίδια κίνηση αναμένεται να προβεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως γνωστοποίησε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

«Το ένστικτο μας είναι να ακολουθήσουμε το ΚΚΕ και το ΚΙΝΑΛ και να αποχωρήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε μόνο ενάντια σε αυτή την τροπολογία, είμαστε ενάντια σε όλο τον διαχειρισμό που μας έχει φτάσει στα φαινόμενα που περιέγραψε η κυρία υπουργός Πολιτισμού. Θέλουμε όμως, να το ψηφίσετε, ένας, ένας, μία μία με ονομαστική ψηφοφορία και γι’ αυτό που καταθέσατε. Θέλουμε όλοι οι βουλευτές αφού το φτιάξατε αυτό το μπάχαλο να πάρετε και την ευθύνη γι’ αυτό που κάνατε. Ένας, ένας, μία μία».

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε για την απουσία του Λευτέρη Αυγενάκη από τη Βουλή. «Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ελλάδα που είναι ο Αυγενάκης, είναι σε ένα μπαρ και πίνει ουίσκι; Μπορούμε να τον έχουμε εδώ;» είπε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: «Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι έβαλε δύο ανθρώπους δικούς του στην Επιτροπή, είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι αφού τους έβαλε μετά είπε ότι δεν του πολυαρέσει το πόρισμα. Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι για να διορθώσετε αυτά τα δύο λάθη φέρνεται μία τροπολογία που ουσιαστικά παρεμβαίνει ευθέως στο αυτοδιοίκητο του ποδο0σφαίρου, με αναδρομική ισχύ και μάλιστα καθώς βρίσκεται υπό εκδίκαση η υπόθεση.

Πρέπει να ξέρετε ότι ο διαιτητής που διορθώνει ένα λάθος με ένα άλλο λάθος, τον βρίζουνε οι πάντες.  Δεν είναι τρόπος οργάνωσης, έχετε μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό τον διχασμό γιατί με τις δικές σας πρακτικές και παρεμβάσεις έγινε αυτό. Θα μπορούσατε αν δεν σας άρεσε η Επιτροπή να είχατε εφαρμόσει το νόμο Βασιλειάδη και να είχατε βάλει μία άλλη επιτροπή που θα είχε την κάλυψη της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων. Δεν σας αρέσει η Βουλή, η λογοδοσία και γι’ αυτό φτάσατε εδώ που φτάσατε».

Υπενθυμίζεται πως έπειτα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ονομαστικά αύριο, Τετάρτη, στις 13.00.