Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018
x

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2018

Στη συνεδρίαση της Κ.Ο. εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα ολοκληρωθούν όλα τα βήματα που είναι απαραίτητα.

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Ανάπτυξης Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι το κλίμα στις συζητήσεις με τους δανειστές είναι καλό, ότι όποια κριτική ακούγεται από τις διάφορες πλευρές των δανειστών είναι αναμενόμενη στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και του προγράμματος.

Ο κ. Τσακαλώτος διαβεβαίωσε ότι πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018.

Επίσης εκφράστηκε αισιοδοξία ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα ολοκληρωθούν όλα τα βήματα που είναι απαραίτητα, ενώ ως γενική διαπίστωση εκτιμήθηκε ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από το 2016 και το 2017, αλλά σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει, ούτε ισχυρίζεται ότι η κατάσταση στην κοινωνία είναι καλή σε επιθυμητό βαθμό.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν απευθύνοντας ερωτήματα 30 βουλευτές, οι οποίοι έλαβαν απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς και εξέφρασαν προβληματισμούς ως προς τα ζητήματα που άπτονται της διαπραγμάτευσης και της επόμενης μέρας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ