Skip to main content

Τσακαλώτος:Δεν βλέπουμε ορδές μεταναστών, αλλά τον Χασάν και τη Φάτιμα

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και το Μακεδονικό κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης για την οικονομία

«Εμείς στο μεταναστευτικό δεν βλέπουμε ορδές μεταναστών, αλλά τον Χασάν, τη Φάτιμα που έχουν την ιστορία τους, τα συναισθήματά τους, την αγάπη για την οικογένειά τους» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, από το βήμα της Βουλής, στον απόηχο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την οικονομία και την απόφαση του Eurogroup.

«Πιστεύουν στις αξίες όπως εμείς, αν τους δείρεις πονάνε, αν τους γδάρεις αιμορραγούν και γι’ αυτό θέλουμε υπερεθνική λύση» συνέχισε ο κ. Τσακαλώτος.

«Το δεύτερο ζήτημα είναι εθνικισμός ή μη εθνικισμός; Διεθνισμός ή το εθνικό κράτος; Εμείς στο Μακεδονικό έχουμε την εντύπωση ότι μπορεί να υπάρχει συνανάπτυξη των Βαλκανίων. Βοηθάει αυτό τις υπερεθνικές λύσεις; Στην Ευρωζώνη προωθούμε την εγγύηση των καταθέσεων. Προσπαθούμε παντού να είμαστε μέρος μιας λύσης ευρωπαϊκής» συμπλήρωσε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ και πρόσθεσε: «Μπορείτε να μας πείτε ποια είναι η θέση σας; Μπορείτε να μας πείτε αν η θέση σας για το Μακεδονικό βοηθάει στη συμφιλίωση των λαών, πραγματικά αυτό είναι που πιστεύετε;» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος απευθυνόμενος στη ΝΔ.