Skip to main content

Τσακίρης από Θεσσαλονίκη: Άτοκα δάνεια για τα θύματα της Thomas Cook

Σχέδιο της κυβέρνησης για άτοκα δάνεια έως 70% του κεφαλαίου για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την κατάρρευση της Thomas Cook

Στη χρήση νέων, μοντέρνων, ευέλικτων και έξυπνων χρηματοδοτικών εργαλείων μέσα από την Αναπτυξιακή Τράπεζα στρέφεται η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ιωάννης Τσακίρης, στην τοποθέτησή του στο Thessaloniki Summit.

Ο κ. Τσακίρης αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην αλλαγή του Ταμείου Επιχειρηματικότητας μέσω του οποίου θα δοθεί η δυνατότητα σε ένα κομμάτι επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από την κατάρρευση της Thomas Cook, να πάρουν άτοκα δάνεια έως 70% του κεφαλαίου. «Θέλουμε λίγο χρόνο, αλλά είμαστε στη διαδικασία υλοποίησης», υπογράμμισε.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα εργαλεία αυτά, όπως εργαλεία για επενδυτικούς αγγέλους, δίνουν έμφαση στο scale up των επιχειρήσεων που μπορούν να αναπτυχθούν. Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμα ότι στόχοι της κυβέρνησης είναι μέσα από την Αναπτυξιακή Τράπεζα, να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τις αποτυχίες της αγοράς, όπως η κατάρρευση της Thomas Cook, αλλά και να βοηθήσει ώστε η οικονομία να πάει στην κατεύθυνση που θέλει έναντι προκλήσεων, όπως η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και η κλιματική αλλαγή.