Skip to main content

Τσακίρης: Θρηνούμε για την ξαφνική απώλεια του φωτισμένου Ποιμενάρχη μας

Η μορφή του, ο λόγος του, το έργο του θα είναι για πάντα χαραγμένα στις ψυχές μας, αναφέρει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου για την κοίμηση του Μητροπολίτη.

Τη θλίψη του για τον αιφνίδιο θάνατο του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνας Ιωάννη εκφράζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Ο μακαριστός Ιεράρχης κατείχε στην πνευματική δικαιοδοσία του την Αρχιερατική Περιφέρεια Λητής, τις περιοχές της Δ.E. Μυγδονίας και τα χωριά Μονόλοφος, Πετρωτό και Μεσαίο της Δ.E. Καλλιθέας του Δήμου Ωραιοκάστρου, «όπου αφήνει ως παρακαταθήκη το ισχυρό αποτύπωμα της πλούσιας πνευματικής και κοινωνικής δράσης που ανέπτυξε κατά τη διάρκεια της πολυετούς ποιμαντορίας του», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το μήνυμα του κ. Τσακίρη

«Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για τον ξαφνικό θάνατο του Ποιμενάρχη μας, ενός φωτισμένου και μαχητικού Ιεράρχη, του μακαριστού Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνας Ιωάννη.

Το αποτύπωμα που αφήνει στην Αρχιερατική Περιφέρεια της Λητής, στις περιοχές της Δ.E. Μυγδονίας και στα χωριά Μονόλοφος, Πετρωτό και Μεσαίο της Δ.E. Καλλιθέας του Δήμου μας, είναι έντονο και χαρακτηρίζεται από την πλούσια και σημαντική προσφορά του σε πνευματικό και κοινωνικό επίπεδο.

Λειτούργησε μοναστήρια, έφερε ξανά τον κόσμο, ειδικά τους νέους κοντά στην Εκκλησία, δημιούργησε συσσίτια, φιλανθρωπικές δομές, συνέβαλε στην προώθηση του πολιτισμού του τόπου και ανέπτυξε πλούσια πνευματική δράση.

Ήταν ένας δυναμικός και βαθυστόχαστος Μητροπολίτης, ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο, με τον οποίο πάντα είχαμε αγαστή και στενή συνεργασία για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας.

Η μορφή του, ο λόγος του, το έργο του θα είναι για πάντα χαραγμένα στις ψυχές όλων μας.

Αιωνία η μνήμη του».