Skip to main content

Τσακίρης: Ζήτησε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή στις 2 Ιουνίου

Το μήνυμα που έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης προς τους πολίτες του δήμου, στην εκδήλωση του συνδυασμού του

«Σας καλώ την Κυριακή να μου δώσετε τη δύναμη να αλλάξω τον δήμο Ωραιοκάστρου! Σας καλώ να σφραγίσουμε το μέλλον μας με μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, που την έχουμε ανάγκη και που την αξίζουμε!».

Αυτό το ηχηρό μήνυμα έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης προς τις εκατοντάδες των πολιτών από την Καλλιθέα, τη Μυγδονία και το Ωραιόκαστρο, οι οποίοι παρά την καταρρακτώδη βροχή έδωσαν δυναμικό «παρών» χτες βράδυ στην κεντρική συγκέντρωση του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά» πριν από τις δημοτικές κάλπες της 2ας Ιουνίου, που θα σφραγίσουν το μέλλον του Ωραιοκάστρου.

«Από την προηγούμενη Κυριακή, χάρη στο δικό σας σθένος, το δικό σας θάρρος, τη δική σας δύναμη, ζούμε όλοι μαζί μια στιγμή από αυτές που λίγες φορές στη ζωή μας έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε. Που μετά από μία φάση μιζέριας και απαισιοδοξίας, ανοίγει και πάλι ένα παράθυρο για να μπει καθαρός αέρας, για να απαλλάξει την ατμόσφαιρα από το παλιό και το κουρασμένο και να ανοίξει τον δρόμο για το νέο και δυναμικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παντελής Τσακίρης, προσθέτοντας: «Κάνατε τη φωνή σας δύναμη, για να φέρετε στη δημαρχία του τόπου μας μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, όχι απλά αλλαγή προσώπων, όχι απλά αλλαγή ηλικιών. Φέρατε αλλαγή αντιλήψεων, αλλαγή πολιτικών, αλλαγή νοοτροπίας. Είπατε ένα βροντερό ‘Όχι’ σε μια δημοτική αρχή που σας θεωρούσε δεδομένους και είπατε ένα βροντερό ‘Ναι’ σε έναν δήμο Ωραιοκάστρου δυνατό, εξωστρεφή και σύγχρονο. Είπατε ‘Όχι’ σε λογικές βγαλμένες από μια άλλη περασμένη εποχή, λογικές που μας θύμωσαν, μας πλήγωσαν, μας έβλαψαν, λογικές που μας πήγαν πίσω και μας μετέτρεψαν σε έναν δήμο χαμένων ευκαιριών».

Ο Παντελής Τσακίρης, εξάλλου, έδωσε κι ένα πρώτο στίγμα των στόχων και των προτεραιοτήτων του για τον δήμο Ωραιοκάστρου.

«Στόχος μου είναι ένας δήμος καθαρός, όμορφος και σε τάξη. Θα νοικοκυρέψω τα πάντα. Θα συμμαζέψω το γραφειοκρατικό χάος που κάνει τη ζωή των δημοτών δύσκολη δίχως λόγο. Θα τονώσω με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες την προοπτική ανάπτυξης του τόπου μας, μειώνοντας για επιχειρήσεις και νοικοκυριά τα δημοτικά τέλη και απαλλάσσοντας εντελώς από τα δημοτικά τέλη κάθε νέα επιχείρηση για τα πρώτα τρία χρόνια λειτουργίας της”, υπογράμμισε ο Παντελής Τσακίρης. Σημείωσε μάλιστα ότι ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου, μεταξύ άλλων με τη δημιουργία στον δήμο Ωραιοκάστρου του μεγαλύτερου αρχαιολογικού και πολιτιστικού πάρκου ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας.

«Με εμένα δήμαρχο τελειώνουν οι βρώμικοι δρόμοι και η ανοργανωσιά. Θέλω έναν δήμο όμορφο και καθαρό, χωρίς αδέσποτα ζώα στους δρόμους. Θέλω ο δήμος μας να φοράει κάθε μέρα τα καλά του, 365 μέρες τον χρόνο, κι όχι μόνο κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα!», είπε με νόημα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά».

Παράλληλα, ο κ. Τσακίρης δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει μέτρα σύγκλισης που θα διασφαλίζουν τη διασύνδεση των δημοτικών ενοτήτων –Καλλιθέας, Μυγδονίας και Ωραιοκάστρου τόσο μεταξύ τους όσο και με τις υπηρεσίες του δήμου.

«Θέλω έναν δήμο προσβάσιμο και προσιτό στους δημότες του, όχι έναν δήμο που σε αγανακτεί και σε απομακρύνει. Στόχος μου είναι να πετύχω καθολική ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ Μυγδονίας, Καλλιθέας και Ωραιοκάστρου. Σκοπός μου είναι κανείς δημότης να μη νιώσει ποτέ αποξενωμένος και αδικημένος», τόνισε.