Skip to main content

Τσαμασλής: Παραμένουν δέκα ακόμα οικογένειες Ρομά στα Τσαΐρια

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού είπε ότι «η αστυνομία ασκεί ασφυκτικούς ελέγχους και πιέσεις» ώστε να αποχωρήσουν και οι τελευταίοι διαμένοντες.

Προβληματισμός συνεχίζει να επικρατεί στα Τσαΐρια της Περαίας για την κατάσταση με τους Ρομά μετά και την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα εντός του άτυπου καταυλισμού.

Όπως είπε ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus, «είμαστε σε συνεννόηση να απομακρυνθούν και οι τελευταίοι που κατοικούν στην περιοχή» και γνωστοποίησε ότι πλέον στον οικισμό Τσαΐρια διαμένουν περίπου δέκα οικογένειες. «Το κακό, όμως, είναι ότι έρχονται άλλοι καινούργιοι και βρίσκουν εκεί καταφύγιο" τόνισε ο κ. Τσαμασλής σημειώνοντας ότι "αυτό πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει».

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού είπε ότι «η αστυνομία ασκεί ασφυκτικούς ελέγχους και πιέσεις» και όπως δήλωσε οι διαμένοντες εκεί «κατά την ομολογία τους δεν αντέχουν την πίεση και αποχωρούν, αλλά έρχονται διάφοροι καινούργιοι και στήνουν τα τσαντίρια τους».

«Πρέπει να φύγουν όλοι» σημείωσε και υπογράμμισε ότι «και ένας να μείνει, τον βλέπει ο δεύτερος, έρχεται και γίνονται πολλοί».