Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020
x

ΤΣΑΡΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ: ΠΕΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Δεν είναι κακό αυτή η κυβέρνηση να ευνοήσει λελογισμένα την επιχειρηματικότητα, υποστήριξε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΚΘ, Π. Τσαραμπουλίδης

Πολλές απεργίες δεν ήταν επιτυχημένες και βασικός λόγος είναι πως κι εμείς κάναμε κατάχρηση της απεργίας, επισήμανε ο απερχόμενος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98.

«Δυστυχώς το συνδικαλιστικό κίνημα λειτουργεί παραλυτικά όλα αυτά τα χρόνια. Όταν έρχεται μια συγκεκριμένη συνδικαλιστική παράταξη και θέτει ζήτημα απεργιακής κινητοποίησης, παίρναμε κι εμείς αποφάσεις όχι με βάση τα δικά μας θέλω, αλλά με βάση το περιβάλλον που δημιουργείται. Φοβούμενοι ότι αν δεν πάρουμε απόφαση για απεργία θα κατηγορηθούμε πως αφήνουμε και περνάνε πράγματα, πέσαμε στην παγίδα και κάναμε πάρα πολλές απεργιακές κινητοποιήσεις», εξήγησε ο κ. Τσαραμπουλίδης, κληθείς να σχολιάσει φαινόμενα δυσπιστίας των εργαζομένων έναντι του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ο ίδιος τόνισε ότι στα χρόνια της κρίσης χτυπήθηκε «η μεσαία τάξη βάναυσα από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις» και αναφερόμενος στη σημερινή κυβέρνηση είπε: «Είναι σίγουρο πως ευνοεί τους πλουσιότερους, δηλαδή την επιχειρηματικότητα και δεν είναι κακό όταν το κάνει λελογισμένα, όταν δηλαδή υπάρχει έλεγχος για το πώς αξιοποιούνται τα χρήματα που δίνονται και ότι δεν γίνονται βίλες και κότερα. Είναι θετικό να γίνονται επενδύσεις, να ανοίξουν οι κρουνοί και να μειωθούν και οι φόροι, να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ