Skip to main content

Τσαβλής: Ανεμβολίαστα δύο στελέχη της διοίκησης - Η απάντηση Λεκάκη

Δεν πρέπει να υπάρχουν μομφές για συναφέλφους οι οποίοι έχουν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν για τους δικούς τους λόγους, ανέφερε ο Πέτρος Λεκάκης.

Δύο στελέχη της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης δεν έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δρόσος Τσαβλής, κατά την τοποθέτησή του στη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιο.

«Δύο στελέχη της διοίκησης του δήμου δεν έχουν εμβολιαστεί και για αυτό δεν παρίστανται σήμερα εδώ», σημειώνοντας μάλιστα πως «καλά κάνουν γιατί ως ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν πιο πολύ από οποιονδήποτε».

«Ο ανεμβολίαστος κινδυνεύει, μπορεί να τον κολλήσουμε εμείς οι εμβολιασμένοι, ορθώς λοιπόν δεν ήρθαν», επισήμανε ο κ. Τσαβλής.

Σημείωσε ωστόσο, ότι πρόκειται για θέμα ηθικής τάξης, καθώς, όπως είπε, «τα δύο αυτά στελέχη που κρατούσαν τη σημαία των εμβολιασμών και μου κουνούσαν το δάχτυλο 7 μήνες πριν, είναι ανεμβολίαστα και έχουν την ευθύνη των ελέγχων και των προστίμων στους απλούς πολίτες».

«Και τι λένε ο κ. Χαρδαλιάς, ο κ. Αρκουμανέας, ο κ. Στυλιανίδης τώρα για όλα αυτά;», κατέληξε ο κ. Τσαβλής.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμμετείχαν σύμβουλοι που είτε έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο.

Στον ανεξάρτητο σύμβουλο απάντησε ο πρόεδρος του Σώματος Πέτρος Λεκάκης, ο οποίος επικαλέστηκε τα προσωπικά δεδομένα, ενώ αναφέρθηκε και στην ευθύνη που έχουν όλοι οι αιρετοί να είναι εμβολιασμένοι και να γίνονται οι συνεδριάσεις δια ζώσης.

«Πράγματι υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν εμβολιαστεί και με βάση τον νέο νόμο δεν μπορούν να μπουν στην αίθουσα. Και πράγματι υπάρχουν και συνάδελφοι αποφάσισαν από φόβο να μην είναι στο δημοτικό συμβούλιο. Ούτε εγώ το θέλω αυτό. Μακάρι να μπορούσαμε να ήμασταν εδώ και οι 48, να διαφωνήσουμε, να συζητήσουμε, να συμφωνήσουμε, αλλά υπάρχουν και τα προσωπικά δεδομένα», τόνισε.

Ο κ. Λεκάκης ξεκαθάρισε ότι ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είχε το δικαίωμα να στείλει επιστολή και να μάθει το ποιοι σύμβουλοι έχουν εμβολιαστεί και ποιοι όχι.

«Και πραγματικά τα προσωπικά δεδομένα, θα πρέπει να είναι προσωπικά δεδομένα. Δεν πρέπει να φεύγουν μομφές από το μικρόφωνο για συναδέλφους οι οποίοι έχουν αποφασίσει έτσι για τους δικούς τους λόγους είτε αυτοί είναι λόγοι υγείας, είτε γιατί αυτό είναι δικαίωμά τους», σημείωσε ο κ. Λεκάκης, τονίζοντας πως δεν έχει γίνει στους αιρετούς υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, αν και ο ίδιος εκτιμά ότι θα έπρεπε. «Άρα, δεν πρέπει να εκθέτουμε τους συναδέλφους», ανέφερε.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης. Όπως σημείωσε, μάλιστα, έχει εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο, αλλά προτίμησε να μη παραστεί στη συνεδρίαση για λόγους υγείας στο οικογενειακό του περιβάλλον.