Skip to main content

Τσαβλής: Επιχειρηματίας δωρίζει πολυτελές ΙΧ για να μετακινείται ο δήμαρχος

Ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της δωρεάς από επιχειρηματία που έχει συναλλαγές με τον δήμο άφησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος

Για δωρεά  πολυτελούς αυτοκινήτου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες μετακίνησης του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, από επιχειρηματία που έχει οικονομικές συναλλαγές με τον δήμο Θεσσαλονίκης  έκανε λόγο στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Δρόσος Τσαβλής.

«Είδα ότι στην οικονομική επιτροπή ήρθε η δωρεά μιας λιμουζίνας PASSAT δύο χιλιάδων κυβικών, αξίας 38.000 ευρώ από κάποιον καλό φίλο ταυ δήμου Θεσσαλονίκης, τον κύριο Καούση, που νομίζω ότι παίρνει με απευθείας ανάθεση πολλών χιλιάδων ευρώ τη συντήρηση των απορριμματοφόρων. Και μάλλον γι’ αυτό ήρθε και η εισήγηση από την αντιδημαρχία καθαριότητας. Η λιμουζίνα, λένε, προορίζεται για τον δήμαρχο. Έχετε ανάγκη τη λιμουζίνα αυτούς τους δύσκολους καιρούς κύριε δήμαρχε;», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, που κάλεσε τον κ. Ζέρβα να αξιοποιήσει με άλλον τρόπο την πρόθεση του επιχειρηματία για να κάνει δωρεά. «Κύριε δήμαρχε, πείτε στον κύριο αυτό που παίρνει με απευθείας αναθέσεις τις δουλειές, αν θέλει, να κάνει ένα δώρο στον δήμο Θεσσαλονίκης, αυτό να είναι ένα ή δύο μικρά λεωφορεία για να πηγαίνουν τα παιδάκια των κατοίκων της Β’ κοινότητας σε άλλους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας αφού εσείς αποφασίσατε να κλείσετε τον 5ο παιδικό σταθμό της Ξηροκρήνης», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στο θέμα, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκος Ζεϊμπέκης, επισήμανε πως διαγωνισμοί 2,5 και τριών εκατομμυρίων εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν γίνονται ποτέ με απευθείας αναθέσεις. «Τουλάχιστον ο άνθρωπος που σας τα λέει, να σας τα λέει σωστά», είπε σκωπτικά. Ο αντιδήμαρχος διευκρίνισε επίσης ότι ανάδοχος δεν είναι μόνο ο κ. Καούσης στους διαγωνισμούς των επισκευών. «Είναι και άλλες τρεις εταιρείες σε διάφορες κατηγορίες. Είναι οι ίδιοι όλα αυτά τα χρόνια. Δεν τους έβαλε ούτε ο Ζεϊμπέκης, ούτε ο Ζέρβας στον διαγωνισμό», είπε χαρακτηριστικά.