Skip to main content

Τσαβλής: Η επαναφορά Ακριτίδου στη διοίκηση με δικαιώνει για το θέμα των εμβολιασμών

Ο δημοτικός σύμβουλος που αποπέμφθηκε για τους εμβολιασμούς στον Άγιο Παντελεήμονα κατήγγειλε μεθόδευση για την απομάκρυνσή του

Την εκτίμηση ότι η επαναφορά στο διοικητικό σχήμα της Δήμητρας Ακριτίδου, η οποία είχε αποπεμφθεί μαζί με τον ίδιο από τη διοίκηση Ζέρβα τον περασμένο Φεβρουάριο για την υπόθεση των εμβολιασμών εκτός σειρά στο ίδρυμα Άγιος Παντελεήμονας εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος Δρόσος Τσαβλής στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Τσαβλής υποστήριξε πως η τοποθέτηση της κ. Ακριτίδου στη θέση της προέδρου της ΚΕΔΗΘ δείχνει μεθόδευση για την αποπομπή του. «Σήμερα θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, γιατί με την επαναφορά της κ. Ακριτίδου στο διοικητικό σχήμα αποδεικνύει περίτρανα -και δεν χρειάζομαι καμία άλλη απόδειξη- ότι ό,τι έγινε τον Φεβρουάριο του 2021 στο θέμα των εμβολιασμών, το οποίο χρησιμοποίησε ως αφορμή για να με αποπέμψει από την παράταξη και να εκπέσω από το αξίωμά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ήταν καθαρά κάτι το οποίο σκαρφίστηκε ο ίδιος, το κατασκεύασε και το εκτέλεσε. Η επαναφορά της κ. Ακριτίδου, τώρα προέδρου της ΚΕΔΗΘ δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για το τι ακριβώς έγινε τότε», ανέφερε. Ο κ. Τσαβλής κάλεσε την κ. Ακριτίδου να δώσει εξηγήσεις εάν ο δήμαρχος τής ζήτησε συγγνώμη δημοσίως, όπως είχε απαιτήσει για τον διασυρμό τον οποίο υπέστη. «Εάν δεν έγινε κάτι τέτοιο, τι συνέβη και επανέρχεται στη διοίκηση και μάλιστα σε έμμισθη θέση;» διερωτήθηκε, προσθέτοντας πως «είναι ευτύχημα να είναι κανείς αυτήν την εποχή εκτός της διοίκησης, η οποία είναι ισχνή, χωρίς όραμα και πολλές φορές καταστροφική».

Απαντώντας η κ. Ακριτίδου σημείωσε πως οι αποφάσεις στην πολιτική λαμβάνονται πολλές φορές μέσα ένα έντονο συγκρουσιακό περιβάλλον χωρίς τη δυνατότητα πλήρους αξιολόγησης των πληροφοριών, μιας και ο χρόνος είναι πάντοτε ελάχιστος. «Στην πολιτική ο χρόνος πολλές φορές δεν συμβαδίζει με το ρολόι. Αποτέλεσμα είναι οι αποφάσεις, οι οποίες πρέπει να καλύψουν τη βοή των γεγονότων που διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Αυτό πιστεύω ότι έγινε και στη δική μου περίπτωση. Επιπροσθέτως, θέλω να πω ειδικά στον αγαπητό συνάδελφο ότι τον εκτιμώ βαθιά, τον θεωρώ άξιο επαγγελματία και σε προσωπικό επίπεδο ξέρω ότι ήταν πάντα παρών όταν χτύπησε το τηλέφωνο του για μία ιατρική συμβουλή. Ενθάρρυνση και αξιολόγηση, οπότε και δημόσια το λέω αυτό, άσχετα με το πόσο ίδιος αξιολογεί τις επιλογές μας. Ο χρόνος θα δείξει την αποτελεσματικότητα των επιλογών του καθενός μας. Για μένα είναι ένας καλός φίλος που εκτιμώ και θέλω το καλό του. Η πικρία όμως που ήταν φυσικό να νιώσει κάποιος -και εγώ φυσικά- μετά τα περσινά γεγονότα, τα οποία δεν είχαν να κάνουν με το έργο που είχε αναλάβει ο καθένας μας, καλό θα ήταν, όταν υπάρχει εμφανής και σαφής αναγνώριση των λαθών, να την παραμερίσουμε για το καλό των δημοτών της Θεσσαλονίκης», είπε η πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ.