Skip to main content

Τσαβούσογλου: Άγκυρα και Μόσχα στο ίδιο μήκος κύματος για Συρία

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η Τουρκία έχει έμμεση επαφή με την συριακή κυβέρνηση, αλλά δεν διευκρίνισε πώς.

Η Τουρκία έχει την ικανότητα να δημιουργήσει μια «ζώνη ασφαλείας» μόνη της στη Συρία, αλλά δεν θα αποκλείσει τις ΗΠΑ, τη Ρωσία ή άλλους εάν θέλουν να συνεργαστούν, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε δηλώσεις που έκανε στο ειδησεογραφικό δίκτυο A Haber, ο ίδιος σημείωσε ότι η Άγκυρα και η Μόσχα βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος όσον αφορά μια πολιτική λύση στη Συρία ανεξάρτητα από το ζήτημα εάν θα πρέπει ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ να παραμείνει στην εξουσία.

Ο Τσαβούσογλου σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία έχει έμμεση επαφή με την συριακή κυβέρνηση, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με αυτό.

Για τη δολοφονία Κασόγκι

Στην ίδια συνέντευξη στο ειδησεογραφικό δίκτυο A Haber, ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι έχει έρθει ώρα να αρχίσει μια διεθνής έρευνα για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή να γίνουν οι προετοιμασίες για να μεταφερθεί το θέμα σε διεθνές επίπεδο και διευκρίνισε ότι ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ θα μεταβεί στην Τουρκία.