Skip to main content

Τσαβούσογλου: Δεν χρειαζόμαστε την ΕΕ ή άλλες χώρες για να συζητήσουμε με Ελλάδα

Η τουρκική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με την ελληνική σε «φιλική και καλή ατμόσφαιρα», σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ - «Θα συζητηθούν όλες οι διαφορές»

Να θέσει επί τάπητος όλες τις αξιώσεις της Άγκυρας είναι διατεθειμένος, σύμφωνα με δηλώσεις του, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο τετ α τετ με τον Νίκο Δένδια.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του «θα συζητηθούν όλες οι διαφορές Αθήνας – Άγκυρας». «Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι με την Ελλάδα» επεσήμανε στο τουρκικό δίκτυο NTV, το οποίο επικαλείται το in.gr, παραδεχόμενος πάντως πως «υπάρχουν θέματα που δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η τουρκική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με την ελληνική σε «φιλική ατμόσφαιρα»  σε λίγες ώρες. «Ο διάλογος με την Ελλάδα και υψηλού επιπέδου επισκέψεις είναι ιδιαίτερα σημαντικά και ικανοποιητικά», είπε ο κ.Τσαβούσογλου.

«Χαιρόμαστε που θα υποδεχθούμε τον κ. Δένδια στην Αγκυρα. θα συζητήσουμε για Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο σε ειλικρινή ατμόσφαιρα. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε τον διάλογο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε τον διάλογο σαν δύο γείτονες. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που δεν μπορούμε να λύσουμε σε Αιγαίο και Ανατολική μεσόγειο μέσω διαλόγου. Δεν χρειαζόμαστε την ΕΕ ή άλλες χώρες για να συναντηθούμε με την Ελλάδα».