Skip to main content

Τσαβούσογλου: Δεν είμαστε βίαιοι να σταματήσουμε τους μετανάστες

Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών για το σχόλιο του Γερμανού ομολόγου του Χάικο Μάας στο twitter.

Την ενόχληση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκάλεσε ένα σχόλιο που ανάρτησε στο Twitter ο Γερμανός ομόλογός του Χάικο Μάας σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη μεταναστευτική κρίση και την τεταμένη κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Αναγνωρίζουμε το βάρος που σηκώνει η Τουρκία. Ωστόσο, η Τουρκία πρέπει να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την ΕΕ. Η ΕΕ συμβάλλει στην αξιοπρεπή φροντίδα των προσφύγων» έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Χάικο Μάας, επισημαίνοντας ότι οι μετανάστες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως πιόνια γεωπολιτικών παιχνιδιών.

Στο tweet του Γερμανού ΥΠΕΞ απάντησε ο Τσαβούσογλου, ρωτώντας τον ομόλογό του ποιες από τις υποσχέσεις που τους είχε δώσει η ΕΕ έχουν εκπληρωθεί. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πληρώσει ούτε τα μισά από τα 6 δισ. ευρώ που υποσχέθηκε στην Άγκυρα για τους Σύρους» υποστηρίζει στην ανάρτησή του ο Τούρκος ΥΠΕΞ, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει εκπληρωθεί ούτε η υπόσχεση της οικειοθελούς ανθρωπιστικής υποδοχής προσφύγων. Επίσης, όπως προσθέτει, η ΕΕ αρνείται να υποστηρίξει το «σχέδιο ασφαλούς ζώνης της Τουρκίας στη Συρία».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι η Τουρκία δεν μπορεί να… χρησιμοποιήσει βία για να σταματήσει τους παράτυπους μετανάστες που θέλουν να φύγουν από τη χώρα. «Η ΕΕ κλείνει τα μάτια εδώ και χρόνια. Δεν ήρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της;», ρωτά τον ομόλογό του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε μία ακόμα ανάρτηση-απάντηση στον Μάας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ στρέφεται προκλητικά και κατά της χώρας μας, επαναλαμβάνοντας τα fake news που διακινεί τις τελευταίες ώρες η Άγκυρα. O Τσαβούσογλου προτρέπει τον Μάας να απευθύνει τις συστάσεις του στους φίλους του τους Έλληνες, που «σκοτώνουν με βαναυσότητα πρόσφυγες στα σύνορα»!