Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020
x

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ-ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

«Η Αγιά Σοφιά είναι περιουσία της Τουρκικής Δημοκρατίας», έγραψε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσθέτοντας ότι «κατακτήθηκε».

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστηρίζοντας με ανάρτησή του στο Twitter ότι «η Αγιά Σοφιά είναι περιουσία της Τουρκικής Δημοκρατίας» και πως «κατακτήθηκε». Σε ξεχωριστές δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, αναφέρει το Anadolu, ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε επίσης ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και πως η Τουρκία ενεργεί νόμιμα στην ανατολική Μεσόγειο.

«Η Αγιά Σοφιά είναι περιουσία της Τουρκικής Δημοκρατίας», έγραψε συγκεκριμένα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσθέτοντας ότι «κατακτήθηκε».

Όσον αφορά τις εξελίξεις στη Μεσόγειο, ο Τούρκος υπουργός τόνισε ότι ο Χάφταρ δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο, επιμένοντας ότι ούτε ο στρατάρχης ούτε οι χώρες που τον στηρίζουν επιθυμούν πολιτική λύση στη Λιβύη.

Σχετικά με τις τουρκικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος υπουργός ισχυρίστηκε ότι είναι «νόμιμες» και σημείωσε ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα. «Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, μόνο χωρικά ύδατα που φτάνουν τα 6 ναυτικά μίλια» πρόσθεσε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ