Skip to main content

Τσαβούσογλου: Η Αρμενία να αποσυρθεί από το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου τόνισε εκ νέου την πλήρη στήριξη της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν καλώντας την Αρμενία να αποχωρήσει.

Η διένεξη στην περιοχή Ναγκόρνο – Καραμπάχ μπορεί να λυθεί μόνο με την απόσυρση της Αρμενίας από αζερικά εδάφη, ανέφερε σήμερα Τρίτη ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, αφότου επισκέφθηκε τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Τουρκία, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου τόνισε εκ νέου την πλήρη στήριξη της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν.

«Εμείς, ως Τουρκία, στεκόμαστε πάντα δίπλα στο αδελφικό Αζερμπαϊτζάν όπως κι εκείνοι είναι πάντα δίπλα στην Τουρκία», δήλωσε, προσθέτοντας ότι είναι αποφασισμένοι να επιλύσουν πλήρως τη διαμάχη.

Σε ό,τι αφορά την εδαφική ακεραιότητα του Αζερμπαϊτζάν, ο Τσαβούσογλου επέκρινε τις αποφάσεις διεθνών οργανισμών – συμπεριλαμβανομένου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) – «επειδή δεν έλαβαν ουσιαστικά μέτρα» για λύση του προβλήματος.

Πληροφορίες: kathimerini.gr, Anadolu