Skip to main content

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα κάνει πάντα μαύρη προπαγάνδα

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας, μετά τη συνάντησή του με τον Μάικ Πομπέο.

Προκλητικός εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά σε δηλώσεις του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μετά την συνάντησή του με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο στη Δομινικανή Δημοκρατία, το απόγευμα της Κυριακής, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, επιτέθηκε και πάλι στην Ελλάδα, λέγοντας:

«Η Ελλάδα κάνει πάντα μαύρη προπαγάνδα. Παρόλα αυτά, οποιαδήποτε ενέργειά μας είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο. Είμαστε πάντα εδώ για να κάνουμε διάλογο. Είδαμε πως ο κ. Πομπέο είχε εξειδικευμένες πληροφορίες, ειδικά γύρω από τις τελευταίες δραστηριότητές μας.

Συζητήσαμε για τις δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγεια. Από την πλευρά μας, εξηγήσαμε που είναι η δική μας υφαλοκρηπίδα και όλα τα βήματα που έχουμε κάνει. Είχαμε την δυνατότητα να συζητήσουμε και για άλλες διμερείς σχέσεις και περιφερειακά ζητήματα».

Από την πλευρά του, με ανάρτησή του στο Twitter, ο Μάικ Πομπέο τόνισε ότι η Τουρκία πρέπει να μειώσει την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο, στέλνοντας σαφές μήνυμα στον Τούρκο ομόλογό του.