Skip to main content

Τσαβούσογλου: Κάνουμε γεωτρήσεις στη δική μας υφαλοκρηπίδα

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Ahaber υποστήριξε πως η Άγκυρα πραγματοποιεί τις δραστηριότητες της στη δική της υφαλοκρηπίδα.

Η Άγκυρα συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους στα ελληνοτουρκικά, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσλογλου να αναφέρει πως «στο θέμα της οριοθέτησης των συνόρων στην ανατολική Μεσόγειο δεν ισχύ καμιά συμφωνία ή απόφαση στην οποία δεν συμμετέχει η Τουρκία».

«Εμείς έχουμε κοινοποιήσει σε ολόκληρη την κοινή γνώμη και στη διεθνή κοινή γνώμη και στα Ηνωμένα Έθνη και την ΕΕ όλα τα στοιχεία για τους λόγους των δραστηριοτήτων μας που εξηγούν ότι έχουμε δίκιο από πλευράς διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Ahaber υποστήριξε πως η Άγκυρα πραγματοποιεί τις δραστηριότητες της στη δική της υφαλοκρηπίδα, μεταδίδει το naftemporiki.gr.

«Αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Είναι ένα ζήτημα εθνικής κυριαρχίας και όποιος θέλει ας πει ό,τι θέλει», ανέφερε.

Ο Τσαβούσλογλου είπε ακόμη ότι η Τουρκία είναι «υπέρ του διαμοιρασμού των υδρογονανθράκων γύρω από την Κύπρο, μεταξύ ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, των δύο κοινοτήτων στο νησί».

«Όσο  δεν συμβαίνει αυτό, εμείς θα συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας εκεί. Ευχόμαστε να υπάρξει συμφωνία και όλοι να πάρουν τα δικαιώματά τους και να συνεχιστεί αυτή η υπόθεση μέσα σε γαλήνη και ειρήνη και ο πλούτος αυτός να πουληθεί στη διεθνή αγορά μέσω Τουρκίας. Αν δεν γίνει αυτό εμείς θα κάνουμε τα δικά μας βήματα», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.