Skip to main content

Τσέφεριν: Χάνονται εκατομμύρια, δεν μπορώ να κοιμηθώ καλά το βράδυ

Ο πρόεδρος της UEFA επεσήμανε πως η Ομοσπονδία εξακολουθεί να νοιάζεται για τους συλλόγους και την τύχη των πρωταθλημάτων.

Για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο εξαιτίας του κορωνοϊού μίλησε στην εφημερίδα «Guardian», ο Αλεξάντερ Τσέφεριν απαντώντας παράλληλα και στο αίτημα του Ζαν Μισέλ Ολάς.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Λυών ζήτησε για τρίτη φορά από την UEFA να του ξεκαθαρίσει εάν η 3η Αυγούστου είναι η οριστική προθεσμία για την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ή όχι, με τον επικεφαλής της να αναφέρει: «Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ανέκαθεν αναφερόταν αυτή η ημερομηνία ως σύσταση, που διατυπώθηκε ανεπίσημα».

Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αποκάλυψε ότι έχει περάσει πολλές νύχτες που δεν μπόρεσε να κοιμηθεί εξαιτίας της πανδημίας με την UEFA να χάνει εκατομμύρια δολάρια μετά τη διακοπή της σεζόν.

«Υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες και τόσα πολλά θέματα που αφορούν το καλεντάρι. Τόσα εκατομμύρια και εκατομμύρια, δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, που θα χάσουμε. Είναι τότε δύσκολο να κοιμηθείς τη νύχτα. Θα ήσουν ανεύθυνος αν μπορούσες να κοιμηθείς αμέσως.

Η κατάσταση για την UEFA δεν είναι τόσο ανησυχητική, δεν βρισκόμαστε σε επικίνδυνη κατάσταση, αλλά εξακολουθούμε να νοιαζόμαστε για τους συλλόγους και τα πρωταθλήματα και τους ενδιαφερόμενους, οπότε είναι πολλή δουλειά» σχολίασε ο Σλοβένος αξιωματούχος ενώ κλείνοντας τοποθετήθηκε και για το Financial Fair Play:

«Εάν δεν ακολουθούν τους κανόνες, θα τιμωρούνται πάντα, αλλά φυσικά σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τους κανονισμούς μας. Αυτό δεν θα συμβεί πολύ σύντομα, αλλά σκεφτόμαστε να βελτιώσουμε το FFP, να το εκσυγχρονίσουμε και να κάνουμε κάτι περισσότερο για την ανταγωνιστική ισορροπία. Εξετάζουμε επίσης κάποιο είδος φόρου πολυτελείας, εάν είναι δυνατόν».