Skip to main content

Τσέφεριν: Δεν μπορούσαμε να επιτρέψουμε ένα Euro με άδεια γήπεδα

«Η υγεία των φιλάθλων, των εργαζόμενων και των παικτών πρέπει να είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα μας», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της UEFA.

Για την μετάθεση του Euro από το προσεχές για το καλοκαίρι του 2021 εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού τοποθετήθηκε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της UEFA εξήγησε το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης αναφέροντας:

«Η υγεία των φιλάθλων, των εργαζόμενων και των παικτών πρέπει να είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα μας και σε αυτό το πνεύμα, η UEFA παρουσίασε διάφορες επιλογές ώστε οι διοργανώσεις να μπορέσουν να ολοκληρωθούν την φετινή σεζόν με ασφαλή τρόπο και είμαι περήφανος για την ανταπόκριση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ήταν σημαντικό, ως πρώτη αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η UEFA να ηγηθεί της διαδικασίας και να κάνει την μεγαλύτερη θυσία. Η αλλαγή του Euro 2020 έχει ένα τεράστιο κόστος για την UEFA, αλλά θα κάνουμε το κάθε τι δυνατό ώστε να εξασφαλίσουμε την χρηματοδότηση και να μην επηρεαστούν η υποδομή, το γυναικείο ποδόσφαιρο και η ανάπτυξη του παιχνιδιού στις 55 χώρες μας».

Ακόμη, ο κ. Τσέφεριν υπογράμμισε: «Η ιδέα της διεξαγωγής ενός πανευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού φεστιβάλ σε άδεια γήπεδα, σε εγκαταλελειμμένες περιοχές, ενώ η ήπειρος μένει απομονωμένη στο σπίτι, δεν γίνεται. Έτσι δεν θα μπορούσαμε να γιορτάσουμε την 60ή επέτειο της διοργάνωσης».