Skip to main content

Τσέφεριν και Τζακ Μα μαζί στη μάχη για τον κορωνοϊό

Η Σλοβενία, χώρα καταγωγής του προέδρου της UEFA, ετοιμάζεται να λάβει 300,000 μάσκες προστασίας, προσφορά του ιδρυτή της Alibaba.

Έτοιμη να λάβει 300.000 μάσκες προσώπου για προστασία από τον κορωνοϊό, από δύο ιδρύματα της κινεζικής πολυεθνικής εταιρείας Alibaba και του ιδρυτή της Τζακ Μα είναι η Σλοβενία.

Η δωρεά, η οποία αναμένεται να φτάσει στη χώρα απόψε ή αύριο το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αποτέλεσμα της φιλίας μεταξύ του Τζακ Μα και του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Delo», λέγοντας ότι είχε καλέσει τον καλό του φίλο Τζακ Μα, ζητώντας τη βοήθειά του. «Ο Τζακ ανταποκρίθηκε άμεσα και μια δωρεά 300.000 προστατευτικών μασκών έρχεται στη Σλοβενία. Αργότερα θα ακολουθήσουν και άλλα εργαλεία προστασίας», δήλωσε ο κ. Τσέφεριν. Ο ισχυρός άνδρας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου εξέφρασε ευγνωμοσύνη για αυτό το βήμα, λέγοντας ότι η παγκόσμια αλληλεγγύη είναι καθοριστική για την επιβίωση σε τέτοιους δύσκολους καιρούς.

Το γραφείο επικοινωνίας του υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι μάσκες θα μεταφερθούν από το Βέλγιο στη Σλοβενία, από κλιμάκιο της Αρχής Πολιτικής Προστασίας και αντιμετώπισης καταστροφών. Το ίδρυμα Τζακ Μα και το Ίδρυμα Alibaba έχουν δωρίσει 1,5 εκατομμύρια μάσκες συνολικά στη Γαλλία, το Βέλγιο και τη Σλοβενία για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων Covid-19 στη Σλοβενία αυξήθηκε σε 286, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα. Το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης αφορά την ηλικιακή ομάδα 30-49 ετών (99 κρούσματα) και το χαμηλότερο την ηλικιακή ομάδα 0-15 ετών (20 κρούσματα).