Skip to main content

Τσέφεριν: Παράδειγμα για το ποδόσφαιρο η Bundesliga

Είναι σαφές για εμάς ότι το ποδόσφαιρο, με όλα τα συναισθήματά του, πρέπει να επιστρέψει στη ζωή μας, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της UEFA.

Η Bundesliga είναι το πρώτο από τα κορυφαία πρωταθλήματα του πλανήτη, που επιστρέφει στην ποδοσφαιρική δράση, μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, στις 16 Μαΐου, οι γερμανικές ομάδες θα παραταχθούν στα γήπεδα προκειμένου να συνεχισθεί η διοργάνωση, τηρώντας ασφαλώς το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Και σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν, το γερμανικό πρωτάθλημα, θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές εγχώριες διοργανώσεις.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της UEFA ανέφερε:

«Είναι ένα παράδειγμα για το ποδόσφαιρο. Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ αθλητισμού και πολιτικής με στόχο την από κοινού εξεύρεση μιας υπεύθυνης και σοφής λύσης. Είναι σαφές για εμάς ότι το ποδόσφαιρο, με όλα τα συναισθήματά του, το απρόβλεπτο και τις χαρές του, πρέπει να επιστρέψει στη ζωή μας. Είμαι επίσης σίγουρος ότι αυτή η πρωτοβουλία θα αποκαταστήσει το θάρρος στους ανθρώπους».