Skip to main content

Τσέφεριν: Θα ολοκληρωθεί τουλάχιστον το 80% των πρωταθλημάτων

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας έδειξε να πιστεύει και αυτός ότι θα υπάρχει φουλ ποδοσφαιρική δράση το προσεχές διάστημα

Βέβαιος ότι θα ολοκληρωθεί τουλάχιστον το 80% των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, τονίζοντας ότι θα διεξαχθούν οι διοργανώσουν της UEFA εμφανίστηκε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει βιαστική την απόφαση για οριστική διακοπή -λόγω του κορωνοϊού- στο Championnat, μίλησε στο «beIN Sports» και έδειξε να πιστεύει και αυτός ότι θα υπάρχει φουλ ποδοσφαιρική δράση το προσεχές διάστημα.

«Είμαστε σε ασυνήθιστη κατάσταση και δεν προσποιούμαστε ότι δεν είμαστε. Θα προσαρμόσουμε το σύστημα Financial Fair Play, αλλά η τελική απόφαση, προς όποια κατεύθυνση και να κινηθούμε, δεν έχει παρθεί. Οπότε, ναι, θα το προσαρμόσουμε. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό, διότι η κατάσταση δεν είναι εύκολη για τους συλλόγους και βρισκόμαστε στο ίδιο… πλοίο με όλους», ανέφερε αρχικά, δείχνοντας ότι κατανοεί ότι υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες για τους συλλόγους.

«Έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής σεζόν. Νομίζω ότι τα περισσότερα πρωταθλήματα θα ολοκληρώσουν τη σεζόν. Όσοι δεν θα το κάνουν, αυτή θα είναι η απόφασή τους, αλλά θα πρέπει να παίξουν προκριματικά εάν θέλουν να συμμετάσχουν σε διοργανώσεις της UEFA. Πρέπει να περιμένουμε να επιβεβαιώσει τις ημερομηνίες η εκτελεστική επιτροπή της UEFA, αλλά μπορώ να πω ότι η ευρωπαϊκή σεζόν θα τελειώσει αν όλα είναι όπως φαίνεται τώρα τον Αύγουστο.

Όπως φαίνονται τα πράγματα τώρα, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την ευρωπαϊκή σεζόν και αυτό σημαίνει δηλαδή και τις διοργανώσεις της UEFA. Τα εθνικά πρωταθλήματα είναι ένα ξεχωριστό πράγμα και θα αποφασίσουν ξεχωριστά πώς θέλουν να κινηθούν, αλλά όπως είπα και πριν, νομίζω ότι τουλάχιστον το 80% θα τελειώσει τη σεζόν», επεσήμανε ο Σλοβένος κορυφαίος παράγοντας.

«Αυτήν τη στιγμή φαίνεται ότι το ημερολόγιο δεν θα επηρεαστεί πολύ, ειδικά το καλεντάρι των διοργανώσεων της UEFA. Το ημερολόγιο είναι πολύ… πυκνό και δεν έχουμε πολλά κενά για να αλλάξουμε τα πράγματα και η γνώμη μου είναι ότι θα παραμείνει το ίδιο. Για τα εθνικά πρωταθλήματα, είναι δύσκολο να πούμε τώρα. Κάποιοι λένε ότι σκέφτονται να ξεκινήσουν λίγο αργότερα, κάποιοι θα ξεκινήσουν κανονικά, είναι πολύ μακριά. Για ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, για το Europa League και το Champions League, πιστεύουμε ότι πρέπει να παραμείνει το ίδιο. Ίσως με μια μετατόπιση μιας ή δύο ημερών, αλλά αρχικά θα έπρεπε και νομίζω ότι θα παραμείνει το ίδιο», πρόσθεσε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν.