Skip to main content

Τσελίκ: Ο Γκάμπριελ αντιγράφει τους ρατσιστές της ακροδεξιάς

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας κατηγόρησε τον Γκάμπριελ ότι κάνει ό,τι μπορεί για να σαμποτάρει τις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και ΕΕ.

Επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εξαπέλυσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ, κατηγορώντας τον ότι «αντιγράφει» τους ρατσιστές της ακροδεξιάς.

«Ο Γκάμπριελ δεν κάνει πρωτότυπες δηλώσεις. Μιλάει αντιγράφοντας την Ακροδεξιά και τους ρατσιστές», έγραψε ο κ. Τσελίκ στο Twitter. Ο Τούρκος υπουργός ανάρτησε τουλάχιστον 20 μηνύματα καταγγέλλοντας τη Γερμανία, αλλά και την Αυστρία.

Οι σχέσεις της Βιέννης με την Άγκυρα έχουν επίσης επιδεινωθεί, ιδίως αφότου η αυστριακή κυβέρνηση απαγόρευσε επίσκεψη του υπουργού Οικονομίας της Τουρκίας, Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, για να παραστεί σε συγκέντρωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

«Οι επιθέσεις των ρατσιστών, των φασιστών και των ισλαμοφοβικών δεν είναι τίποτα για την Τουρκία, πρόσθεσε ο Τσελίκ. Συνέχισε κατηγορώντας τον Γκάμπριελ ότι κάνει ό,τι μπορεί για να σαμποτάρει τις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δικαιώνοντας τους ρατσιστές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός υπουργός κατηγόρησε χθες τους υποστηρικτές της τουρκικής κυβέρνησης ότι απείλησαν τη σύζυγό του επειδή «παρακινούνται» από τον επιθετικό τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισε πρόσφατα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.