Skip to main content

Τσερμενίδης: Διασφαλισμένες οι θέσεις εργασίας μας στον δημόσιο ΟΑΣΘ

Πώς σχολίασε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την κρατικοποίηση του Οργανισμού

Την πεποίθηση ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ από κοινού με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα προσπαθήσουν ώστε οι πολίτες της Θεσσαλονίκης να έχουν την αστική συγκοινωνία που τους αξίζει, εξέφρασε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, ο οποίος επισήμανε ότι για τους απασχολούμενους στον Οργανισμό οι θέσεις εργασίας είναι διασφαλισμένες.

«Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα, θέλει δουλειά και σοβαρότητα από όλους μας ώστε να φτιάξουμε απο κοινού τη συγκοινωνία που χρειάζονται οι πολίτες και πρέπει να υπάρχει στη Θεσσαλονίκη» είπε ο κ. Τσερμενίδης, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι αναμένει και την τελική μορφή που θα πάρει ο νόμος. «Σίγουρα το σχέδιο που έγινε νόμος στη Βουλή, χθες, θα μας απασχολήσει μόλις πάρει ΦΕΚ, να διαβάσουμε τις διορθώσεις και τις τροποποιήσεις που έκανε ο υπουργός Μεταφορών και θα κάτσουμε να συζητήσουμε για την πορεία της συγκοινωνίας».

«Στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια»

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τους εργαζόμενους, με τις συζητήσεις που έχουμε κάνει με τους αρμόδιους στα υπουργεία, διασφαλίζονται όλοι οι εργαζόμενοι. Πιστεύω ότι ο υπουργός Μεταφορών και πάλι αν χρειαστεί, θα κάνει διορθώσεις με κάποιες εγκυκλίους ώστε να έχουμε τη συγκοινωνία που ονειρεύεται και είπε ο κ. Σπίρτζης ότι θέλει να κάνει» σχολίασε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, και τόνισε: «Εμείς στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια».

Όπως υποστήριξε ο κ. Τσερμενίδης, κατά τη διάρκεια των διεργασιών οι εργαζόμενοι είχαν επικοινωνία με τον ίδιο τον υπουργό.«Ευελπιστώ να συνεχίσουμε να έχουμε μία στενή συνεργασία αφού είναι ο καθ΄ύλην αρμόδιος υπουργός για την Αστική Συγκοινωνία, έτσι ώστε αυτό που έγινε νόμος του κράτους να γίνει και στην πράξη. Και με τον Γενικό Γραμματέα έχουμε επικοινωνία και θα έχουμε και με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου αν χρειαστεί».

« Οι εργαζόμενοι αν χρειαστεί, δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν δίκαια αιτήματα για την εργασία τους αλλά και τη συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη»

Σε ερώτηση αν θα διαταραχθεί η καθημερινότητα των επιβατών όσον αφορά την αγωνιστικότητα εργαζομένων στον ΟΑΣΘ και ενδεχόμενες κινητοποιήσεις, ο πρόεδρος του συνδικάτου απάντησε πως όλοι απεύχονται ένα τέτοιο σενάριο αλλά, όπως διευκρίνισε, « αν υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο δεν λύνεται, δεν είναι απαραίτητο να είναι θέμα εργασιακό ή μισθολογικό, ακόμα και στον Οργανισμό Αστικής Συγκοινωνίας αν δεν γίνουν αυτά που πρέπει, οι εργαζόμενοι, θα βγουν στους δρόμους να φωνάξουν. Ποτέ δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν δίκαια αιτήματα για την εργασία τους αλλά και τη συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσερμενίδης.