Παρασκευή 7 Μαΐου 2021
x

ΤΣΙΑΡΑΣ: ΑΥΤΟΝΟΗΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΝΠ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε πως είναι αναγκαίο να ψηφιστούν οι διατάξεις που εντάχθηκαν στις δύο ΠΝΠ τους Αυγούστου.

Να υπερψηφιστούν οι διατάξεις που αφορούν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και έχουν συμπεριληφθεί στις δύο ΠΝΠ που εκδόθηκαν τον Αύγουστο από την κυβέρνηση, κάλεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας την Ολομέλεια.

Ο υπουργός ανέφερε πως στις διατάξεις αυτές «υπάρχουν δικονομικές ρυθμίσεις για το ΣτΕ, το Ελεγκτικό Συνέδριο και τα τακτικά διοικητικά δικαστήρια, με άλλα λόγια προβλέπεται εκ νέου η προθεσμία των 7 ημερών από τη συζήτηση για την προσκόμιση εγγράφων και τη νομιμοποίησή τους όπως και της υποβολής του γραμματίου προείσπραξης».

Επίσης, συμπεριλαμβάνονται:

  • Διατάξεις για την απρόσκοπτη λειτουργία των πολιτικών δικαστηρίων κατά το χρονικό διάστημα από τις 16 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, με τα επιβεβλημένα μέτρα που έχει υποδείξει ο ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
  • Ρυθμίσεις για ζητήματα λειτουργίας δικαστηρίων με την δυνατότητα υποβολής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαφόρων αιτήσεων, καθώς και τη χορήγηση, επίσης μέσω email πιστοποιητικών προς όφελος των πολιτών και των δικαστηρίων.
  • Εκσυγχρονισμό στην είσπραξη συγκεκριμένων πόρων που αυτοί μπορεί να γίνονται είτε με μετρητά ή ακόμα και με ηλεκτρονική πληρωμή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε τη διάταξη με την οποία προβλέπεται η δυνατότητα έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την αναστολή της υποχρέωσης καταβολής τελών-παραβόλων και εισφορών που απαιτούνται για την έκδοση πιστοποιητικών βεβαιώσεων και λοιπών διοικητικών εγγράφων, αντιγράφων και δικαστικών αποφάσεων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ