Skip to main content

Τσιάρας από Θεσσαλονίκη: Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει το Ειρηνοδικείο του Λαγκαδά

Το θέμα της μετεγκατάστασης του Ειρηνοδικείου του Λαγκαδά σε άλλο κτήριο συζητήθηκε κατά τη σύσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης με τοπικούς φορείς.

Τη δέσμευση του ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει το Ειρηνοδικείο του Λαγκαδά μετέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας κατά τη σημερινή επίσκεψη του στο κτήριο που στεγάζει τη δικαστική δομή.

«Δεν μπορεί να μην υφίσταται δικαστική δομή στον Λαγκαδά» επισήμανε ο υπουργός ενώ παρουσία δικαστικών λειτουργών, του βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Θόδωρου Καράογλου, του δημάρχου Λαγκαδά Γιάννη Ταχματζίδη και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Φινοκαλιώτη συζητήθηκε το θέμα της μετεγκατάστασης της υπηρεσίας σε άλλο κτήριο καθώς το υπάρχον είναι ακατάλληλο και παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση, ωστόσο διασαφήνιζε ότι η πρόταση του ημιτελούς κτηρίου δίπλα στη τεχνική υπηρεσία Λαγκαδά είναι δύσκολο να προκριθεί.

Ο κ. Τσιάρας επισκέφθηκε ωστόσο τον χώρο εντός της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Λαγκαδά όπου θα μεταστεγαστεί στην παρούσα φάση το Ειρηνοδικείο εκφράζοντας την ικανοποίησή του ότι βρέθηκε έστω και προσωρινά ένας αξιοπρεπής χώρος.

Σημειώνεται ότι το Ειρηνοδικείο Λαγκαδά υφίσταται από το 1914.