Skip to main content

Τσιάρας από Θεσσαλονίκη: Θα γίνει σοβαρή ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου

Στα εγκαίνια του ιατρείου και της νέας αίθουσας δικηγόρων εντός του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης παρευρέθη ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Στην ανάπλαση του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης το προσεχές διάστημα αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του ιατρείου και της νέας αίθουσας δικηγόρων εντός του κτηρίου.

Διαβάστε σχετικά Θεσσαλονίκη: Μεταμορφώνεται το Δικαστικό Μέγαρο με 52 εκατ.- Όλες οι παρεμβάσεις

Όπως είπε, το Μέγαρο έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα ΣΔΙΤ της Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα από το οποίο θα γίνει μια «σοβαρή ανακατασκευή τα επόμενα χρόνια».

Παράλληλα σημείωσε ότι ενέργειες όπως η σημερινή (σ.σ. το πλήρως εξοπλισμένο και νόμιμα στελεχωμένο ιατρείο) δείχνουν πώς μπορούμε να δώσουμε αξία σε κάτι που δεν το έχουμε σε πρώτη θέση προτεραιότητας, τονίζοντας πως μέσω ΣΔΙΤ θα κατασκευαστούν ή ανακατασκευούν δικαστήρια σε όλη την επικράτεια.

Αναφερόμενος στο Μέγαρο της πόλης, είπε χαρακτηριστικά πως «αυτή είναι η πλέον χαρούμενη είδηση που θα δώσει τη δυνατότητα στον δικαστικό κόσμο της Θεσσαλονίκης να απολαύσει ένα αναβαθμισμένο και σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο». Είπε ακόμα πως θα μπορεί να υπηρετεί τις ανάγκες μιας διαφορετικής πραγματικότητας με τον χρόνο που έχει κατασκευαστεί.