Skip to main content

Τσιάρας: Ο «Ρασπούτιν» δεν θα κινείται για πάντα στο σκοτάδι

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε πως έως το τέλος του έτους η κυβέρνηση θα έχει νομοθετήσει τη σύσταση ειδικών τμημάτων στα δικαστήρια.

Βέβαιος ότι οι ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί που ερευνούν τις καταγγελίες για τον ρόλο του περιβόητου «Ρασπούτιν» στην υπόθεση Novartis θα βρουν και θα αναδείξουν την αλήθεια εμφανίζεται ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Μιλώντας  στο "Πρώτο Θέμα", ανέφερε χαρακτηριστικά πως «κανείς δεν μπορεί να κινείται για πάντα στο σκοτάδι».

Αναφερόμενος στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, ο κ. Τσιάρας σημειώνει πως αυστηροποιείται το πλαίσιο για την υφ' όρους αποφυλάκιση βαρυποινιτών και τρομοκρατών, και χαρακτηρίζει πιθανή τη συγχώνευση της Οικονομικής Εισαγγελίας με την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Ερωτηθείς για το πρόβλημα της καθυστέρησης στην απονομή δικαιοσύνης, ο υπουργός Δικαιοσύνης στέλνει μήνυμα στους δικαστές ώστε να συμβάλουν και εκείνοι στην αντιμετώπιση του ζητήματος και δεσμεύεται πως έως το τέλος του έτους η κυβέρνηση θα έχει νομοθετήσει τη σύσταση ειδικών τμημάτων στα δικαστήρια, όπου εξειδικευμένοι δικαστές θα εκδικάζουν υποθέσεις ανταγωνισμού, συμβάσεων κ.ά.